冷氣機唔鬼凍

440 回覆
10 Like 4 Dislike
款款唔同 點講得曬
用左幾多年先?
都咁多日 師傅仲未上黎?
係原廠個班定裝機個班師傅黎睇?
大金會上黎睇先
我建議你前一晚行到部機閃燈停機 一路keep住俾佢 直到d師傅上黎
收到巴打...
但好似唔會閃燈,淨係會出風無冷氣,
同埋唔知大金上黎睇時,部機會唔會突然聽話
Btw試下先
開到最凍都會無冷氣出?
又係一時時,唔係一定無
你講到你部機好鬼異咁
咁耐以來都未試過閃燈?
漏雪種會漏第2次
用左3 年幾
另一間房安冷氣個時 準備叫人睇弄咩事
好嘈但係一樣有冷氣出?
係呀
可能係有d零件生銹/鬆 所以先會咁
如果接受到咪唔洗整
屋企部分體三菱都虧虧地
上年較最大風最凍都冇料到
今年我老豆好似洗過下黎就好啲
不過較到最凍都似係開25度咁
用左3 年幾
另一間房安冷氣個時 準備叫人睇弄咩事
好嘈但係一樣有冷氣出?
係呀
可能係有d零件生銹/鬆 所以先會咁
如果接受到咪唔洗整

接受唔到 連老母 小小撞聾都話我房嘈住佢
冷氣佬在此報到

師父 想問問一般窗口式3/4 夠凍 但好嘈 如上面巴打話可能鬆左 生銹 搞搞要幾銀 大。概
分體冷氣機閂咗唔熄大制會啪啪聲 同埋好似有水聲咁 較佢25度成晚會凍過雪櫃 但有時又會突然正常 有你師傅知係咩事
有無*
冷氣佬在此報到

師父 想問問一般窗口式3/4 夠凍 但好嘈 如上面巴打話可能鬆左 生銹 搞搞要幾銀 大。概
幾多年機 如果都耐既 就換左去啦 因為機唔貴 裝工都係幾舊水 嘈可能係啲避震膠老化 同埋巴打個得岩 生銹都好大機會
如果想平平地既 格力都已經2000蚊左右都有部
因為窗口機拆完落黎整番放番上去又唔會keep到好耐
唔建議你做維修 換新就最好

美的 好似都四年幾
多謝巴打建議 師父聽日安裝另一間房個冷氣 話幫我睇下咩事先 (黑心mode會唔會專登話壞 呢樣個樣 / 是但整一整收你錢?)

如果換應該樂信 大概2600左右 唔錯?
有部日立窗口,新買半年,之前突然唔凍,淨係出風,壓縮機有開,以為壞左
點知一買左另一部就凍返,我懷疑條雪種喉有氣泡或污糟野塞住左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞