冷氣機唔鬼凍

440 回覆
10 Like 4 Dislike
10 high cool
搵日日頭試
半夜我怕凍過頭唔識起身較番細

而家係 七格半 + low cool
睇你污糟成點,但香港普遍都大塵,特別寫字樓果喲
唔洗下下洗機都要落藥水既
普普通通正常寫字樓 有定期洗機 都唔洗落藥水
普通塵真係用清水就得
其實係有塵塞住攪到滴水,我拆過一次洗個去水位,出風已經清新好多,下次就拎個洗出風轉筒黎洗,同翅片去塵
你應該係想講拎個 豬籠扇葉同埋出風柏葉去洗呀?
係既,我唔識中文點講(因為主要睇鬼佬洗機片),sor巴打
唔洗太執著落唔落藥水既問題,落同唔落都係睇現在環境,我試過洗貨櫃碼頭,用左3筒藥水,我都洗過喲機好乾淨,用清水沖沖就得。都係要睇現場環境作準
咁我作為一個冷氣佬,都建議大家一年洗一次機既,當係保養
呢d係專用術語 你唔識正常
好多同行
我都係冷氣佬
一路講緊正常地方洗機用清水就得 下下用藥水 俾人屈你洗壞佢排coil到時就真係係咁先
做冷氣仔好d
冷氣佬就要識曬風火水電檢查維修報價
最仲要係有牌
要有咩牌
基本技工證書無得走吧
深入d就A牌 老師傅個d就b啦
A有了,考慮報唔報個B
驚太難 應付唔到
考到b都要有公司簽俾你先得
係 公司可以簽到
可以簽到梗係去簽
但要十年經驗
都快接近了
消委員個月刊
豐澤牌都好高分(唔知邊期 直頭5粒星)
今期都唔差 https://www.weekendhk.com/lifestyle/%e5%86%b7%e6%b0%a3%e6%a9%9f%e5%a4%a7%e6%af%94%e6%8b%bc-%e6%b6%88%e5%a7%94%e6%9c%83-%e6%b8%ac%e8%a9%a6-ctl08/8/
豐澤牌呢D制唔制得過
定傳統牌子好?(姑勿論大陸牌子)
連登仔乜都踩 希望冷氣佬答最實際
無記錯 豐澤好似同格力係一樣 只不過係換左個盒同外殼
15分鐘冷氣佬咪落藥水囉,嗱到成個coil 媒哂。

有良心有耐性洗嘅邊會落coil 水(住家機)
係 我有鼻敏感 入冷氣地方一陣就知個冷氣污唔污糟 已經成日洗格塵網但都係一開就痕 換左呢部兩年無洗過 睇黎都要洗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞