冷氣機唔鬼凍

440 回覆
10 Like 4 Dislike
你住邊區?我多口八卦問句 可以唔答
個師傅咁老定?室外散熱唔好 晏就點會散得切 夜晚相反散唔切? 你有無諗過先
我試過類似, 可能冷氣機舊capacitor壞左, 得普通風出冇冷氣
個d搞得掂 d真係做洗機個d咪可以收皮
幾百蚊就俾人賺啦 最緊要洗得乾淨同洗埋室外機
樓主過部好似新裝
同埋大金420應該都好似係行變頻
柴灣
我都有咁既疑問...我都話早上晏就,無事...
係一到夜晚就出事,仲要係呢兩日
我唔係變頻,係大金淨冷1.5 FTWN35J
個陣師傅話變頻仲易打柴無要到
明白...謝謝巴打意見先
個thermo-sensor壞左?

利申唔識
影張相黎睇吓啦....
利申: 冷氣佬
依加分體冷氣機基本安裝大約要幾錢?
我部又係咁
又係忽冷忽熱
唔知係咪個SENOR壞左
只出風 不制冷
PANASONIC黎

老母就教我
熄左佢 擰到最細
開番佢 擰番大佢
又得得地 頂到我訓覺
屌我果部又係 .....
淨出風冇冷氣 , 好彩有另一部頂住
開埋dyson同普通風扇先頂到
佢點答
室內機回風個位有個溫度sensor
個sensor感應你回風個溫度黎決定
你部機制冷程度。
窗口機?
會唔會係個室外機個位置係對住人地部室外機 咁啱人地日頭又無開 夜晚開個陣你咪仆街
睇下洗唔洗搭棚 價錢差好遠
邊個師傅水你 機械野要壞 變唔變頻都會壞咖啦
不過變頻維修麻煩就真既 但係家用機有幾何會維修
換過部仲快 錢都唔差得幾多
屌,我都係大金。
年半前裝修果陣裝,D喉入晒牆,窗都搵木板封埋。上年用都無事,今年開第一日就過一陣自動關機+閃燈,查fault code係U0,應該唔夠/漏雪種。
星期六約左上黎check,唔知洗唔洗爆開塊木板比佢,同埋過晒1年保養,要比$500檢查費
好多巴打都深受困擾
佢就係話室外機散熱問題,因為係公屋唔得裝外牆,佢話無新鮮風俾佢,佢就自己停
但日頭明明都你咁開,唔明淨係夜晚有事(仲要係呢兩日咁鬼熱)

又學多樣野...但呢樣野要點睇...
都唔係呀...我附近都幾空曠
好似都3000起
仲要睇包幾長喉...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞