我發覺,好多人都唔識用「順豐」寄野………

387 回覆
75 Like 309 Dislike
睇你都係專恰服務性行業既人
最基本可以比到你 但你自己唔尊重人
人地點解要尊重你
你係咪對號入座? 我話唔好難為人地
你就諗向點用盡人
攻略 學到野
唔好再推人用順豐喇幫幫手
成日開口埋口支那既人,仲咩要用順豐?
有無巴打可以講下去順豐站寄野既程序,點樣會方便快手d,例如我批貨全部都寄本地唔同既地址,都幾多下,要用佢地既包裝物料/單/膠袋,拎落去之前有無咩可以做定先?定直接埋到counter先算?
明白,咁可唔可以轉去第二個櫃拎?
暫時無順豐仔去收件, 順豐仔剩係會派件入櫃, 不過我估遲D 佢會CUT順豐站而用櫃去做呢個服務掛
係 早兩年佢叫我自己影張相 返去自己打一張
嘩屌好彩有睇post,仲諗住用順豐寄野去台灣,原來咁𨶙麻煩
唔係話唔尊重佢
而係唔該佢間公司清清楚楚咁列明收件同派件嘅準則
唔好要人估估下或者睇個收派員果日心情靚唔靚

利申:FedEx每次上嚟我公司收件都會請佢飲嘢
夏天飲汽水 冬天飲咖啡
大家都係打份工姐
所以有時去順豐寄嘢或者收件都好疑惑
要諗下今日佢地究竟跟邊套做法
Btw 琴日去智能櫃拎件
佢叫我比貼士
我大約30小時內去拎,佢話件貨放左好耐喇,「不來一點小費嗎?」
乜撚野小費,叫外賣自取都要比貼士?

只要開到公數的話,都係首選FedEx上門收件
戇撚尻支那傳統
呢樣真, 每次見到新仔替假就知, 閪啦, 聽日先再去
嘩, 長知識, 用左咁耐都唔知, 邊個天才公關諗呢樣野出黎, 第一個報上蘋果我估會收到報料費
真係好頂癮
寄香港ok
寄大陸不了 要勁多資料 麻煩到 攞去郵局寄算
有時遇著個唔知頂更定part time嘅送貨員
諗住方便佢唔駛行咁遠 電話叫佢係停到車嘅附近收件
佢同我講非工商區要收$30
好認同, 新人同舊人兩套模式咁去收件拎件真係好混亂, 一係你舊人同新人都同我講乜L都唔得跟足指引, 咁OK, 我直接唔用算數, 用返貴價黑貓
今日想寄40件野,話無左手寫單,要用wechat打單
拿, D 順豐新仔又點鳩人啦, 我今日先寄完手寫單
咪就係,成堆手寫單
仲有藍色果隻,好寫好多
灰色果隻行太窄
你時間唔值錢?
一次過成百件貨,1kg,順豐做緊15蚊一件
個阿叔都熟,佢話手寫單仲有,不過黎緊會轉,而家sf wesite推緊個款掃qr code的入單方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞