我發覺,好多人都唔識用「順豐」寄野………

387 回覆
75 Like 309 Dislike
仲有成大疊紅灰單
始終仲係過渡期..唔會一刀切晒..但一定要你qr單為主要使用
班八婆一刀切 點都唔肯比我用手寫單
上面捽數,因為宜家qr單主要係本地件方面落手..而順豐站係每一日收最多本地件既源頭 自然要係呢面搞搞佢
琴日去寄,寫左成10張單,佢同我講依家一定要用qr 想問依家係米一定冇得用舊單
Lm
琴日去寄,寫左成10張單,佢同我講依家一定要用qr 想問依家係米一定冇得用舊單

可以用。
條友話冇得用 仲要好撚串
同你一樣
我嬲得濟去第二間

可以用。
條友話冇得用 仲要好撚串

人既問題(我指佢,唔係話你)
有D 真係同佢SAY HI SAY BYE都唔應你, 果D你預左佢乜L都唔會幫你搞

依家寄開果間2個職員有計傾, 1個無計傾但都肯幫手, 另一個勁高鬥同佢講野=當你空氣, 然後乜L都唔得
對得d西客多冇辦法嫁喇 順豐出名養到d客大撚晒咁..唔知以為殺左佢地老豆老母咁...變撚左服務業咁..客人永遠是對的個種模式
係香港寄去台灣運費可唔可以到付

可以

Thanks巴打
順便想再問下寄cd去台灣係唔係要申請咩商業版權啲麻煩野先寄得?

可以

Thanks巴打
順便想再問下寄cd去台灣係唔係要申請咩商業版權啲麻煩野先寄得?

寄郵局啦好無。

可以

Thanks巴打

寄郵局啦好無。

郵局冇到付 btw thanks
其實我想問長洲有無順豐上門派件?

蒲台島同坪洲呢?
我見順豐個網寫係偏遠附加費,佢真係搵人坐船去派?

蒲台島同坪洲呢?

係,坐船去。。平洲有。

蒲台未聽過。
順豐盒子$38寄10kg野去坪洲,蝕死佢

蒲台島同坪洲呢?

係,坐船去。。平洲有。

蒲台未聽過。
順豐盒子$38寄10kg野去坪洲,蝕死佢

坪洲無順豐站,所以無特價
順豐盒子$38送上門仲要免住宅/偏遠呀
收集大數據又易左
原來佢QR單會印番個label貼袋面
即係一張紙單再加一張label
佢張label簽收之後仲會scan番上網睇到,究竟要用幾多人力物力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞