我發覺,好多人都唔識用「順豐」寄野………

387 回覆
75 Like 309 Dislike
佢唔屬於順豐盒子, 我寄D野輕過1kg, 有時純粹唔比寄中袋就屈左我用22蚊既箱 好細個
$22係咪大過手掌少少個d盒仔?

btw 我寄0.1kg佢都屈我入箱
我樓下果個四眼仔,寄幾包零食又話要單又話要身份證
寄對二手鞋又話要單,ON撚9以後唔撚寄順豐
究竟寄香港入袋仲用唔用得手寫單?
電子單用哂又成日唔記得拎
今次仆街喇 想寄兩份件比兩個人 點知寄左比同一個人 可唔可以叫順豐抽番一件出黎
我係寄方 打上去改電話同改智能櫃收唔收錢?
同區唔洗
佢個網寫 改派至同區的地址、順豐站、服務中心或任何地區的順便智能櫃取件:豁免服務費

我想改埋收件人電話 係咪都唔使錢?
核實到你係寄方/對到晒d資料就改得...結果第二區麻煩10蚊改派手續費...同區任你改...不過預左冇咁快拎得到
但改第二區既智能櫃都要$10?
佢又話任何地區
本地寄本地有鋰電池得唔得?
想問下,台灣順豐寄野嚟香港(佢計埋運費),地址應該寫屋企地址定順豐地址?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞