想問thanos打完im佢地之後佢地有咩做?

285 回覆
134 Like 22 Dislike
你追撚完post未呀?
同一個錯誤要我道歉幾撚多次先滿意呀?
我入戲院睇咗一次咋
仲要係個幾禮拜前
係有心討論劇情嘅
講你自己對套戲嘅睇法
唔係成日quote人哋啲嘢去引戰
你不停屌鳩我都無意義
你唔鍾意我可以block
我亦唔想同啲引戰嘅人討論
點解可以理解成咁?
因為Gamora一早查到soul stone收左係邊
所以唔想比thonas捉到再逼供 就係咁簡單

你睇佢反應 佢都係去到先知拎soul stone嘅條件
所以先笑7 Thonas咋
巴打 可能你真係隔得太耐
得閒就睇多次啦

簡單嚟講 就係套甲用哂
所以上面位巴打講得無錯
果一幕
個個睇死佢口講既mercy其實係做壞事呃自己呃人既藉口
睇死佢拎唔到之際
原來佢真心到乜咁
幾撚震撼人心
令觀眾開始產生了解呢個所謂奸角既思想既興趣

你就唔知乜腦黎
對於Gamora嘅死
星爵殺唔落手
呢部份作者係用嚟表達
面對大義時,仁慈會累事
仁慈同感性都係星爵優點
但亦同時會累事

不論靈魂石係收埋係一個地方
定係一個人體內
呢個道理都唔會改變

對於有人評擊我
話紅骷髏係守石人
我講清楚 我對呢部份嘅睇法

紅骷髏係接觸tesseract時
俾tesseract傳送咗去Vormir
守石人嘅說法係紅骷髏自己講
我傾向相信,係tesseract仲係asgard時
odin已經對tesseract施咗咒
紅骷髏係被囚禁係Vormir
而唔係佢自己講到咁高尚做咗咩守石人
佢對thanos講要犧牲心愛嘅人
係因為佢接觸tesseract時,可能有預視過呢一個情景,知道gamora就係thanos唯一心愛嘅人 (mistress death未登場就應該係)

因此我先推斷出soul stone存放點
有地方同人體兩個可能性
傻西寶石
如果同tesseract無關
點解個次序係攞咗space stone
先至同iron man打,咁嘅安排係有原因
因為你自身能源係tesseract嘅一部份
自然傷唔到space stone持有者
呢個只係mcu洗白thanos嘅手法
我求先講咗我對
用心愛嘅人嚟交換
同地點vormir嘅睇法
同埋我推斷嘅係粒石本身係gamora度
vormir只係red skull被囚禁嘅地方
佢接觸tesseract有預視到thanos同gamora會嚟搵佢

當然,都只係推斷theory
ok
以前好多人都話,red skull俾tesseract殺死咗
咁佢而家咪又係生勾勾
果時已經有外國人推論過話係teleport
但咪一樣係俾人當白痴仔咁笑
總之,MCU一日未公開晒啲劇情
咩都有可能發生

個post係討論復仇者之後劇情嘅可能性
唔該俾番少少想像力
open mind一啲,唔好好似dr strange初初見到ancient one咁
個宇宙好大,仲有好多dimensions
AVG4一日未上畫,都仲可以有好多possibilities
因為佢要拎左tesseract (space stone)先可以瞬間移動 如果唔係點樣一秒返titan星 一秒落地球

打唔入係純粹佢太勁 佢唔洗用power stone都屌打hulk
Red Skull死唔死係open end question
正如gamora loki 同個一半人死唔死一樣

但粒石的確收左係vormir
Gamora只係Thonas拎石既契機
因為要用至愛嘅靈魂去交換

換句話說 Tony可以去vormir用pepper換粒石
Captain可以用bucky換一樣?!
果一幕
個個睇死佢口講既mercy其實係做壞事呃自己呃人既藉口
睇死佢拎唔到之際
原來佢真心到乜咁
幾撚震撼人心
令觀眾開始產生了解呢個所謂奸角既思想既興趣

你就唔知乜腦黎
呢個只係mcu洗白thanos嘅手法
我求先講咗我對
用心愛嘅人嚟交換
同地點vormir嘅睇法
同埋我推斷嘅係粒石本身係gamora度
vormir只係red skull被囚禁嘅地方
佢接觸tesseract有預視到thanos同gamora會嚟搵佢

當然,都只係推斷theory
ok
Red Skull死唔死係open end question
正如gamora loki 同個一半人死唔死一樣

但粒石的確收左係vormir
Gamora只係Thonas拎石既契機
因為要用至愛嘅靈魂去交換

換句話說 Tony可以去vormir用pepper換粒石
Captain可以用bucky換一樣
?!

你自己已經講咗
呢個就係我會產生出粒石係人體度嘅原因
因為如果粒石係一個固定地點
而交換條件係好多人都可以做到嘅
咁點解係等到thanos先成為第一個入手者
留意返,即使red skull真係stonekeeper
佢亦唔係粒石嘅持有人
咁點解會係thanos tesseract teleport red skull去vormir
就係為咗要確保thanos係70年後得到粒石可以滅世
當然,咁講亦唔係無可能
但我諗到嘅唯一可能就係成件事係mistress death搞出嚟
因為death係創世嘅cosmic entity之一
啲石都係佢哋呢班創世神整出嚟
成件事就係以滅世為基礎,thanos為執行者做前提

咁樣嘅話,去到AVG4
就應該只有同樣持有神級力量嘅人先可能打得贏
我指嘅神級已經係遠超asgardian,係創世嗰班
其實純粹係唔想比thanos 知道粒石收藏嘅地點
佢當時已經有space stone
無限loop係對一啲無teleport能力嘅人先用到
你trap佢係一個地方,佢發現你loop佢
就會用space stone走人
DS套戲已經示範過time stone嘅能力唔係無敵
同樣識法術嘅人都可以解到
DS當時入去dark dimension打dormammu
dormammu都有察覺到自己俾人loop緊
屌你個閪 點解成個post可以咁撚多個柒頭
屌你老母

我本身以為個d針對住ds可以loop 時間去贏番thanos 呢點嘅人已經夠on9嫁啦

點知追post就彈出左一個以為gamora =soul stone,懶係睇得好撚有深度嘅柒頭出黎
唔知做乜撚野係咁堅持gamora =soul stone,駁佢就屌鳩番人地要有d想像力,唔好抹殺其他possibilities
Red skull講左
好多人以為自己可以承受拎石既條件 但點知最後都係唔得
已經說明左thanos唔係第一個人黎拎 點解佢拎到係因為佢今次真係下定決心要面對佢既命運
其實你真係有睇佢地啲戲?
唔講過份解讀粒石係邊先
STARLORD一半唔係人係岩
但從來無講過佢駕馭到
乜野覺得佢駕馭到
有無睇銀河守護隊第一集?
力量寶石差啲收佢皮

你都係做下功課先
會唔會係你低估咗celestials嘅能力
Collector係介紹infinity stone時
已經講過,係古時曾經有celestials(Eson)
用過嚟滅某個星球上嘅人
電影雖然無詳細講Eson點用粒石
但從celestials用到粒石呢點
已經可以證明粒石唔會收星爵皮
只係佢嘅celestials能力覺醒到咩地步
(當然,都有可能真係隨住ego之死而無晒)

不過討論落去都無謂
你哋只係識得用MCU已經存在嘅設定
去屌鳩用theory推測未來劇情嘅人
你哋要明白MCU嘅設定只係得好少部份
有好多嘢都無detail咁講
而且MCU係同Earth-616唔同,唔可以直搬616個設定
MCU即係Earth-199999
有好多嘢都未明確
唔夠打咪傷唔到囉
何況其實Ironman全力combo係有傷到Thanos塊面
仲有一個可能
就係創造靈魂石嘅人
一早已經將粒石預留咗俾thanos
守石人純粹係負責趕走其他人
會將粒石留俾thanos嘅話
就即係我上面講同mistress death相關嘅推論

不過算啦,呢度啲人好懶
剩係等人講theory
然後就捉錯處,屌鳩你係柒頭
但又唔會講自己嗰套theory
不停講red skull話係咁就係咁
係呢個post推論任何嘢都係無謂
比紫薯恥笑用盡全力令到佢流一滴血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞