想問thanos打完im佢地之後佢地有咩做?

285 回覆
134 Like 22 Dislike
至於話我將arc reactor聯想成tesseract
呢個係對iron man個new core能源嘅其中一種推測
而且,唔係我本人提出
https://www.reddit.com/r/marvelstudios/comments/8cizrz/the_arc_reactor_is_probably_based_on_the_tesseract/
都唔係第一日既事
都唔係呢套咁strange forward 既電影既唯一一個bug啦
呢度嘅人只係相信自己睇到嘅MCU
而唔相信,或唔想去理會
任何係呢堆戲入面可能會被用作轉折點嘅細節位,編劇係過往嘅咁多套戲都有留唔少伏筆,呢個就係點解會有咁多theory嘅原因
成日話睇戲唔好駁
咁係因為你懶得諗
唔想思考,純粹等人哋俾個劇情你

因為一思考,就會被排斥
甚至俾人話你有精神病
其實,marvel嘅所有故事
全部都係叫人眼光要放遠
要open mind去接受自己唔認知嘅事物
dr strange一開始當ancient one痴線
erik提出9 realm連結
一樣俾人關入精神病院
最終,邊個係痴線,邊個睇得通透
我相信時間會證明一切
上面不停有人loop我話gamora = soul stone
我再講清楚
我認為soul stone入手條件有兩個

1. 地點
2. 殺死gamora

第二點係因為我相信soul stone想要得到gamora嘅靈魂。而且,只係要佢,而非其他人

星爵嗰部份我之前搞錯咗,我已經自膠咗
但即使佢唔會因此而得到soul stone
至少殺咗條件2嘅核心人物
一樣可以阻止thanos

而且,正如我所講,soul stone想要gamora靈魂,如果星爵能夠係vormir殺嘅話,星爵都可以得到。可惜星爵唔知地點,而且一切都係既定命運。thanos有reality stone,即使星爵試幾多次,佢支槍都只會係玩具 所以我無怪佢,因為佢真係無能為力

至於話gamora叫星爵殺佢,係為咗保守秘密地點。其實,thanos要知個地點只係遲早嘅事,亦唔一定要靠gamora。我唔排除佢可能係咁諗,但呢點並唔重要。因為唔會真正阻到thanos
真係好撚on9
算吧啦你
打得嗰幾隻字
又唔撚係提出你自己嘅版本
剩係識屌鳩人
呢啲睇法,你自己收埋講
唔洗打出嚟㗎
其實time loop係屈唔到thanos
因為佢有space stone可以走人
不過都值得諗下時間石
除咗time loop仲有冇其他玩法
Gamora話得自己知道個藏石地點
Red Skull又離開唔到/ 無能力離開Vormir
Thanos 到達Vormir 嘅時候啲地下啲沙閃咗一閃
個人覺得係表達Soul stone 係藏咗喺Vormir嘅某一個角落,殺到自己嘅至愛就可以換取soul stone
我嘅睇法係
閃嗰一下應該係感覺到主人出現
粒石嘅真正位置其實
係靈魂世界,vormir係連接兩個世界嘅分界點
thanos到達分界點 > 見咗守石人 > 殺埋gamora > gamora俾soul stone吞咗
teleport thanos去靈魂界 > thanos攞到soul stone真身 > teleport thanos返現實

gamora俾soul stone吞咗,可以有兩種解法
1. 大家普遍接受嘅,soul stone吞咗gamora
2. gamora靈魂源於soul stone,soul stone只係回收原本屬於佢嘅嘢
我個人選第二點
等deadpool 出黎嘴2下

救世神功
米水比應該住係平行世界,同我地睇到既MCU唔同
iron man (可能)補充下陣彈藥咁
CA (可能)做下gym咁
上面不停有人loop我話gamora = soul stone
我再講清楚
我認為soul stone入手條件有兩個

1. 地點
2. 殺死gamora

第二點係因為我相信soul stone想要得到gamora嘅靈魂。而且,只係要佢,而非其他人

星爵嗰部份我之前搞錯咗,我已經自膠咗
但即使佢唔會因此而得到soul stone
至少殺咗條件2嘅核心人物
一樣可以阻止thanos

而且,正如我所講,soul stone想要gamora靈魂,如果星爵能夠係vormir殺嘅話,星爵都可以得到。可惜星爵唔知地點,而且一切都係既定命運。thanos有reality stone,即使星爵試幾多次,佢支槍都只會係玩具 所以我無怪佢,因為佢真係無能為力

至於話gamora叫星爵殺佢,係為咗保守秘密地點。其實,thanos要知個地點只係遲早嘅事,亦唔一定要靠gamora。我唔排除佢可能係咁諗,但呢點並唔重要。因為唔會真正阻到thanos
Gamora話得自己知道個藏石地點
Red Skull又離開唔到/ 無能力離開Vormir
Thanos 到達Vormir 嘅時候啲地下啲沙閃咗一閃
個人覺得係表達Soul stone 係藏咗喺Vormir嘅某一個角落,殺到自己嘅至愛就可以換取soul stone
我嘅睇法係
閃嗰一下應該係感覺到主人出現
粒石嘅真正位置其實
係靈魂世界,vormir係連接兩個世界嘅分界點
thanos到達分界點 > 見咗守石人 > 殺埋gamora > gamora俾soul stone吞咗
teleport thanos去靈魂界 > thanos攞到soul stone真身 > teleport thanos返現實

gamora俾soul stone吞咗,可以有兩種解法
1. 大家普遍接受嘅,soul stone吞咗gamora
2. gamora靈魂源於soul stone,soul stone只係回收原本屬於佢嘅嘢
我個人選第二點

咪眾人皆醉我獨醒咁撚樣啦
好撚嘔心
1. 復仇者 4 唔會有亞當
2. Captain Marvel 2019年出個人電影 90年代背景 會係復仇者4前出

有冇做下research?
佢睇既野同我地唔同
好撚on9
你追晒post未
咪人屌你又屌
班友玩排外兼人身攻擊
佢哋對任何theory都聽唔入耳
我只係提出theory

cap marvel套戲一推再推
delay到前幾個月先開始搞
佢delay咗兩次我已經無再follow up
而家知佢排咗出年三月上
咁咪有佢份囉

係呀,我無跟進佢套電影
因為我本來都無乜期望了
原來呢句係咁解
你有你睇法,我有我見解
咩獨唔獨醒?
人多講嘅嘢一定係啱?
我無反對你哋嘅睇法
你咪當我住咗係平行世界囉
嘔咩心?
一枱人坐埋開會
各有自己個方案
你唔buy咪唔buy囉
唔會大大聲咁講話
“你好嘔心呀!” “你痴撚咗線呀!”
“嘩!低B仔呀”
你開開下會突然咁做,痴線嗰個係你呀
而家係討論套戲嘅未來走向
咁就緊係全部提案都未發生㗎啦
你啲觀點都幾獨特

要starlord親手殺死自己最深愛既人
雖然事前答應左gamora會開槍殺佢
但去到認真要咁做既時候
個種痛苦無奈掙扎 到最後真係開槍

根本就唔係講咩大義仁義累事既問題
追左post啦
都冇人覆你呢樣野
而你亦冇再提及呢段留言嘅內容

我都係用客觀事實答返你
幾時有屌你?
屌係指你問我有冇做research啫
咁我真係有段時間冇再跟進呢套戲
我無怪佢呀
係thanos面前根本邊個都無能為力
作者係有心咁寫,特登表達仁慈造成猶豫

我只係嘗試去諗下點解gamora會叫starlord咁做,佢明知starlord實落唔到手 除非係有原因非starlord不可
算啦,呢度有啲人唔鍾意去考究點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞