[I/A] Marvel Future Fight [16] 睇完無限之戰 之 伸手重玩追post 睇1頁揀T2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Thanks 巴打
Thanks 巴打
引你買埋制服
MFF 隻GAME 越出越多野,唔係話唔好,但好跟
玩到爆25層無玩了, 返到嚟多左5層,我無玩果時好似仲未有熱血點同未X MEN
無課新手卡片心得攻略4.0版本

先講明一下 卡片係遊戲最重要既一環 因為卡片係影響"所有"角色

所以我建議新手由第一日加入遊戲開始就要砌好卡片

卡片等級分為1-6星 1星有1項屬性 2星2項 ETC....

要提高卡片等級 就要合成 用一張1星卡加五張1星卡合成就會變2星卡 ETC...

卡片要合上去就要愈多卡 合一張6星卡要7776張1星卡 仲要用過千萬錢黎合成

因此我建議新手用4星卡已經夠 4星卡只需要216張1星卡 合成費用50萬以內

當然卡片唔係咁簡單 求求其其合好5張卡就算 卡片入面有唔同屬性

而屬性就係決定一套卡片既強弱 跟住我會講下我認為重要既屬性

1.冷卻 (上限50% 加入一個30LV聯盟可以有14% 所以最高洗到36% 唔係就會過上限 會浪費左)

冷卻絕對係呢隻GAME最重要屬性 其他屬性可以低

但冷卻絕對唔可以 我係建議要洗到30%以上

比個例子大家睇下 美國隊長1技 免傷100% 3秒 冷卻時間7秒

正常黎講就係用左之後有3秒免傷然後等4秒先再用

如果洗到50%冷卻 就會變成冷卻時間3.5秒

用左等0.5秒就可以再用 生存能力大增

除左免傷技 仲有滯空技(用左之後會有個紅色X)控場技 無敵X秒

呢D都係增加生存率既技能

結論就係洗好冷卻啦 會對新手好大幫助

2.所有攻擊力 (無上限)

隻GAME入面分能攻/物攻角色 所有攻就係兩者都適用

大部份卡片都係最尾果項屬性先有呢樣(姐係要6星卡)

所以新手前期唔洗強求呢樣 到之後洗6星卡先算

3.忽視防禦 (上限50%)

其實就係等於另一種既所有攻 好多卡片頭一兩項已經有 影域入面每一關都係血牛

傷害唔夠就要靠忽防 建議洗到30%左右

4.能量攻擊力 (無上限)

GAME入面能攻強角好多 增加輸出

5.物理攻擊力 (無上限)

物攻強角都係果幾隻 狼人 快銀 2099 蜘蛛俠 黑豹 THANOS 因為少過能攻角

所以我卡片入面冇乜物攻屬性

6.HP (無上限)

增加生存率

如果洗到其他 好似暴擊率 攻速 暴擊傷害率呢D應該都勉強岩用

不過我自己會重洗 因為4星卡真係好低成本

講完屬性 就講下點樣洗卡/洗屬性

用1張一星卡(你要用既卡)加5張一星卡(廢卡/肥料卡)合成就會變二星卡

用1張二星卡(你要用既卡)加5張二星卡(廢卡/肥料卡)合左之後變三星卡 就會有第三項屬性

你睇到張卡第三項有4種屬性 佢每次都係"隨機"出一項既

再合上四星卡 就有埋第4項屬性 但都係一樣 合左之後 第3項同第4項都係"隨機"出

簡單講 當合到三星卡果陣 你洗到個能攻 但合左上四星卡

可能會變左 3係火焰抗性 4係移動速度

呢D就係所謂既廢屬卡/肥料卡

所以洗屬性係好講運氣

然後講下卡片入面有個數字 範圍係1-6

主要係影響卡片頭兩項屬性數值 其他4項屬性數值係固定既

以4星卡為例數字6係8% 數字1係5.5% 相差只係2.5%

所以洗到好屬性既話 卡片數字就變得唔係咁重要

好講到呢度 大家應該都明白洗卡係一個極度講運氣但又好重要既STEP

想隻GAME易玩D就盡力洗好卡片啦

PS.重點 裝左一張卡片落去之後 你要拆返落黎係要用水晶既 OR 裝其他卡片落去覆蓋左佢 但咁就會冇左張舊卡

所以一般都係洗好左屬性先裝張卡落去

然後我會推薦下無課新手最岩用既卡片

第一張 復仇者 洗第3項同第4項 3所有攻 4冷卻

呢張第6項有能攻 以後可以洗過一張洗到6星岩屬再裝上去

第二張 格魯特 洗第3項同第4項 能攻 冷卻 呢張第三項洗到HP都可以用

第三張 星爵 洗第3項同第4項 物攻 冷卻 同格魯特一樣 洗到HP都可以用

呢三張洗到唔岩屬果D 就留住佢 用黎做下面兩張卡既肥料

呢兩張主屬都係冷卻 所以我建議合到5星

PS.如果呢兩張合到4星都洗到忽防 而數字又係5-6 咁既話就唔洗合上去了 4星卡都夠用

第四張 洛基 只需要洗第3項 忽防 新手最重要卡片

同復仇者一樣 第6項可以洗到能攻 以後可以洗過一張洗到6星岩屬再裝上去

第五張 活死人 只需要洗第4項 忽防 都係FOR冷卻

上面5張除左活死人之外 其他都可以係次元度打返黎 禁下張卡就知邊個次元

而活死人就可以係LAB度生成 影域獎勵 OR 10LV VIP既次元既額外獎勵度取得

以上係我建議既5張無課新手岩用既卡 如果你跟我呢套卡 假設數字為3以上

大約有以下呢個數值

HP 6.5%

能攻 5.1%

物攻 5.1%

所有攻 7.5+5.1 =12.6%

忽防 6.5+6.5+6.5+5.1+.5.4 = 30%

冷卻 7.5+7.5+5.4+5.4+5.4 = 31.2%

有呢個數值 基本上你已經可以過唔少關 影域起碼去到15-20層 (當然你要有岩用既角色)

P卡

最後講下無課可以拎到既P卡 P卡最主要就係頭三項屬性都係固定

1. THOR

要求THOR RANGAROK神話制服 (1050水晶)

呢張絕對係最高CP值卡 頭三項固定屬性已經幫你SET好岩用

只係需要洗第4項HP同第6項所有攻

洗好屬後可以換佢落張星爵卡

2. LOKI

要求LOKI RANGAROK神話制服 (1050水晶)

雖然第二項數值係攻速 但攻速幫以幫你起手快過人都有用

而且4-6項分別可以洗到 HP 能攻 所有攻 絕對值得

洗好屬後可以換佢落張活死人卡

3. BLACK PANTHER

要求BLACK PANTHER EXTREME MODE神話制服(3300水晶)

物攻版THOR卡 如果你常用物攻角就可以裝

4. THANOS

要求IW EXTREME MODE 加 IRON MAN IW神話制服(2500+1050水晶)

昆錢 唔好買

搵巴 我執一執左篇卡片心得文 下次貼呢篇去PAGE1
好想做愛.....
個人覺得呢隻有制服都一般....
好彩睇一睇巴打呢篇野,頭先差d想買無限之戰個極限包
唔係既 我呢篇係FOR無課既人 如果你地課左 2500水晶換到既野其實都算OK
隻GAME要用幾多時間先清得哂每日要做完成的任
其實我想知,如果我到呢一刻都一個ctp都無, 最有效拎到ctp既方法係咩?
抽寶箱?定係買熱點去刷特殊關?
買制服,升到神話級打返果隻唔知乜柒任務有送
應該話睇你想要邊個啦
制服我有, 但我覺得升1件真係好遙遠既事

https://www.youtube.com/watch?v=DUApIRYUusI
頭先睇左呢條片,完全我覺我同呢條片既人係玩緊2隻game
佢一隻iron man 一招5技就秒2隻影域既角,究竟發生緊咩事
佢隻隻都係幾下就秒1隻,痴撚線 ,究竟點解會咁高攻
其實唔難
買神話卷
升幾級就直接用卷
第幾層係IRONMAN
25層,條片岩岩好30分鐘
佢隻IM過唔過4萬攻...
唔知,但係佢真係每隻人都係咁高攻,on9,去到後面真係幾招就打完一層
舊玩家年幾無玩岩岩琴日玩番,d野多到唔知點追好
加油啦,我都係岩岩玩返。慢慢追
仲有無盟收人?而家個盟完全唔打盟戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞