倫 敦 人 妻 再 tag Cova 搞 大 事 件:管 理 不 善

337 回覆
14 Like 454 Dislike
搞大佢係好事
如果員工冇做錯,公司就應該撐佢
落鳩個gay佬面
佢無9啦啦行埋去問人「借」個袋
人地話無係無得借咁解呀
你一行埋去就話想買個袋既人地咪直接同你講要5毫囉
有棍八婆話人西面你就信到十足十
其實個店員咪正正就係答佢無

西面 斜眼呢d好主觀
通常對方無野值得投訴就係格硬了呢d出黎講
重有呢個
煩撚完未呀
呀屌 sor
無撚用㗎佢係其實
集體report佢等佢收皮算啦
講吓道理啦你
你話條友一入去就大支野 "俾個袋我"
咁店員黑佢面就話啱者

問聲你就黑面,你都覺得店員啱?
你咁講一日未俾錢,你一日都未係客添
咁你一入鋪就應該要對你黑面?
你係要咁樣打橫黎講,我都冇說話好講
咁冇店員版本丫嘛
"你一行埋去就話想買個袋既人地咪直接同你講要5毫囉"
我係咪又可以話你幻想出黎先?
真係唔知佢講乜

佢講到個$0.5係商戶收咁, 其實係政府收

佢講佐一堆野, 想話唔係消費, 所以同膠袋稅冇關係, 個職員可自行決定俾唔俾個膠袋佢, 呢個更冇可能啦, 有冇買野都好, 商戶都唔可以免費俾膠袋人
佢文筆係尖酸刻薄 (相比連燈仔其實小巫見大巫) ,但唔覺佢有乜錯喎
問一聲,你話唔可以 "俾",要賣
咁我咪考慮買唔買囉

你話冇得淨係買袋,要買其它產品先可以買埋紙袋
咁咪考慮買唔買其它野囉
根本好少事

但問一問你,你就西面+斜眼+鄙視 "冇喎" 咁
講唔通吓嘛?
你唔係客
老奉要對你態度好?
對你態度唔好就網絡公審
睇劉德華個廣告睇上腦
講吓道理啦你
你話條友一入去就大支野 "俾個袋我"
咁店員黑佢面就話啱者

問聲你就黑面,你都覺得店員啱?
你咁講一日未俾錢,你一日都未係客添
咁你一入鋪就應該要對你黑面?
你係要咁樣打橫黎講,我都冇說話好講

答下上面啲回覆啦,你係條死人妖本人定佢啲好姊妹呀?

黑面?得佢一個見到,任佢講架喎,你見唔見到個店員黑面?
個情景由頭到尾都係得條煩閪自己描述
佢平時份人咁柒煩
寫嘅嘢加咗幾多個人閪聯想 有幾多水份大家心知肚明啦

一件原本咁小嘅事
拎唔到一個本身人哋無義務比佢嘅袋
拎唔到一個爛鬼個袋咋喎 都要網絡公審
tag 埋人哋公司指明話送蛋糕都幫唔到件事
屌你老母 一個袋咋喎
唔講以為人哋偷咗佢條撚呀
cova唔好理佢呀
拉埋Starbucks落水
依招好陰
0仔
啲0仔死基佬仲煩過啲港女
拉埋Starbucks落水
依招好陰

呢啲陰毒八婆幾年前瀨左野,而家好似對社會有報復心理咁
cova高層應該聯同個員工一齊拍片
"想要袋呀? 買我地蛋榚咪得囉"
大家搞清楚
佢自己入去話係借袋
想個職員點答佢?
根本啲人屌緊佢係小題大做
咪spin去啲冇可能證實到既野度
就算個店員真係西面
因為咁就公審人都要屌啦下話
18A條 6b
不論塑膠購物袋是否連同另一項產品,作為單一項貨品提供予某人,均屬提供塑膠購物袋予該人。
佢自己咪話係「問店員借」囉
根本佢自己都認係問人「借」袋
咁既情況唔比袋就梗架啦
犯法架大佬
你咁講就中肯D
但店方一直都冇回應嘛
大家都只能跟根據條友既說法吹吓水

好似呢單咁,點解又冇人質疑個樓主呢?
呢類post一定係寫果個既片面之詞
我自己都試過無啦啦俾D店員黑面,相信好多人都試過
點解又可以一口咬定店員冇問題呢?
https://lihkg.com/thread/641528/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞