[本地足球] 2017/18 港超聯, 亞冠及香港隊討論區(141)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
祖連奴未去澳門前簽左巴乙球隊職業合約
人已到了香港,不踢下去又無法生活,幸好祖連奴來到東昇沒有放棄自己,反而愈踢愈好,全季共攻入31球,入球不斷下亦開始有人留意他。完季後他回到標準流浪,雖然最終被放棄,但反而獲得陽光元朗伸手招攬。「這亦要多得法比奧,他的弟弟盧比斯效力港甲球隊沙田,後者和我交手後將我推薦予法比奧,想不到當時法比奧入場看了我20分鐘比賽,便決定推薦我予球會。」
諗起作客天津嗰場,喺對方底線喺度跳舞樓下樓下咁,諗住可以扭過Wiesel
覺得佢淨係學再黎祥鬧人
典型廢中覺得自己都係咁鬧大
法比奧推薦tomas細佬俾垃立,下一個祖連奴
學到
「我一直都相信自己,如果第一季港甲踢得好,可能會有球會看中我,有機會踢上港超,即使我回在巴西,亦只會效力小球隊。」對於未來,27歲的祖連奴說想尋求更高挑戰,就如他最初離開巴西,不試過又怎知道。

明白宏願像天堂 疲憊時候或迷失方向
沿路仍像舊時忠於所信未説謊
敢去造夢便瘋狂 仍然鎮定如初心
失望亦從不沮喪
不過唔知點解上次主場打權健嗰陣,我想朱蛇攞妹祖後備入替科蘭打中堅
法比奧退休係咪諗住做港超球員經理人
應該勁過香港唔少巴西鬼
已脫離職業球會的艾華頓於18歲時沒有多想,決定接受兵役。「那一年,我是完完全全沒有接觸足球,除了中間一段假期。」那時只是單純的「波癮」到,艾華頓見到巴甲傳統強隊國際體育會(Internacional)招攬新人,自己又碰巧放假,便獨自去試訓,想不到一擊即中,國體會更去信軍方希望放人,可惜被拒絕。

爭啲做到科蘭隊友
直至有一天,一名巴西經紀拍心口保證安排艾華頓來港,指會包起機票和住宿費用,惟來到香港卻是另一回事。

其實會唔會係個巴西經紀fake鳩佢,以為kelvin包曬佢食宿,唔知自己其實係借錢
巴西冇八一隊㗎咩
所以佢直到依家都冇還錢俾Kelvin?
巴乙唔係17歲嗰時咩
去澳門前好似係州聯賽乙組
點會唔知
一係叫法比奧提佢還錢啦
如果艾華頓冇去服兵役,嚟緊會唔會踢世界盃
可能踢緊哥帥揾食
你有冇諗過係佢嘅藉口
口講無憑 唔通叫Kelvin過去巴西搵佢個經紀對質?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞