[本地足球] 2017/18 港超聯, 亞冠及香港隊討論區(141)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我估泰甲
見到蒙通自從kawin走咗之後個龍經常派膠
【港超聯】PART OF ME - 查維斯

來自澳洲的查維斯上季中來港加盟香港飛馬,任前鋒衝鋒陷陣之餘亦串演中堅位置,加上健碩身型被球迷冠以「大水牛(Buffalo)」稱號。今季他減磅成功,提升了體能和衝刺速度,更令他在前鋒線上大爆發,暫時以13個聯賽入球排在射手榜第二位,多了另一個「小禁區之王」稱號。雖然聯賽勝負已定,但香港飛馬仍有兩項盃賽角逐,已經與球隊續約的查維斯,無疑是飛馬在今季足總盃、菁英盃,甚至下一季的關鍵人物。

除了門前觸覺,查維斯還令球迷印象深刻的相信是他一身的紋身。在今期 足球周刊 香港版 Football Weekly 與查維斯的專訪中,大家除了可以了解他的足球路之外,還可看看他對紋身的想法。有興趣的朋友記得留意第101期《足球周刊》香港版。

#本地波 #查維斯
日職
俄超
英超
我估泰
見到蒙通自從kawin走咗之後個龍經常派膠
邊個fake news話佢離隊
好認真,有冇可能
乙組聯賽打大交 福建教練抽水踢人
建立時間 (HKT): 0416 17:14

上周日(08/04)喺蒲崗村道公園上演嘅乙組聯賽,由深水埗對福建,喺比賽尾段出現雙方球員打鬥事件,雖然踢波打交成日都有,球證最後都用紅牌趕咗深水涉球員董卓華同福建陳健聰離場,賽事擾攘一輪後最終重開,雙方以1:1完場。平時呢類新聞唔會點出街,不過喺深水埗足球隊上載嘅比賽精華當中,發現打鬥期間一名擬似福建教練嘅白衫男子,竟然抽水踢向倒地嘅深水埗球員頭部,就似乎好過份囉。

https://www.youtube.com/watch?v=xXL0N0PS0Xo
T1 泰甲
T2 泰乙

宜家唔應該叫泰超啦
北韓係咪世界盃用過?註場區做後備龍
為一個人搞咁多野 除非你勁到迪基亞姐
中国輝全盛期上到中超應該都打到迪基亞咁
唔知佢知唔知

btw let see
鄭大世一個打前唔得,可以考慮重召韋君龍
或者推威廉上前
左右翼比返陳子江同劉志遠
乙組聯賽打大交 福建教練抽水踢人
建立時間 (HKT): 0416 17:14

上周日(08/04)喺蒲崗村道公園上演嘅乙組聯賽,由深水埗對福建,喺比賽尾段出現雙方球員打鬥事件,雖然踢波打交成日都有,球證最後都用紅牌趕咗深水涉球員董卓華同福建陳健聰離場,賽事擾攘一輪後最終重開,雙方以1:1完場。平時呢類新聞唔會點出街,不過喺深水埗足球隊上載嘅比賽精華當中,發現打鬥期間一名擬似福建教練嘅白衫男子,竟然抽水踢向倒地嘅深水埗球員頭部,就似乎好過份囉。

https://www.youtube.com/watch?v=xXL0N0PS0Xo

港隊中前場
原來係呢場
陳強打中堅,重穩過出大豪

又可以帶住班細打
茅, 到時一樣可以話內援不得當守門員位置, 不論是否以場區球員註冊.
原來梅州排緊中甲榜首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞