[本地足球] 2017/18 港超聯, 亞冠及香港隊討論區(141)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
需要簽多幾個勁人帶起隊波
真係凱景
孫銘謙登陸港超
孫銘謙
留喺香港升學
郭靜然屋企好似大把錢
夢想FC周日(15日)於主場不敵陽光元朗後16戰得13分位列「尾二」,與榜尾的標準流浪有8分差距,流浪在聯賽只剩3場下,數字上仍有機會護級,不過總監李輝立於不敵和富大埔後就指:「已經計到自己班次喺邊,今年隊波組織真係好差,外援要自責,因為好多個都達唔到水平,踢得嘅就唔係傷就病,依賴嗰幾位華人又走晒,剩落嚟呢啲都係無咩港超聯經驗,夾硬頂住上都要捱埋去。但佢哋都叫交到功課,唔會放軟手腳,無放棄咁為前途盡力去踢。可惜今季踢親6分波都係輸,優勝劣敗,降班已經早成事實。」

球迷都關注流浪來季組班事宜,Philip透露球隊暫未有打算:「最緊要贊助商肯燒銀紙,我哋青訓過去幾年算成功,出咗唔少新人,有幾多球會肯犧牲成績,年年畀幾百萬,明知自己降班都要組班呢?有贊助商的話就會繼續支持落去,希望盡力搞好隊波,就算唔喺超聯咪喺港甲,最緊要有誘因令贊助商支持。」
日本新潟過黎
會唔會帶到d日本搞波文化過黎
有錢同出唔出錢係兩回事
印尼甲組大戰,阿雷馬惡鬥萬隆,尾段時間有阿雷馬球迷不滿球證執法不公,衝入球場追打球證及客隊萬隆職球員,保贊驚驚支,但最慘白頭佬,畀嘢掟到個頭爆缸。

唉,踢返港超咪好囉,我哋最多網上勇武咋嘛!

今季加盟元朗的巴西前鋒艾華頓(圖),為球隊贏得銀牌冠軍及獲選賽事最佳球員。當時元朗足球會會長王威信便指勢難留艾華頓,想不到季尾後者便和祖連奴齊齊離隊。(高詩琦攝)

季中話難留人,季尾真係走有幾想不到?

推廣新潟文化
NGT48
自己屋企有錢唔肯出,點說服其他人贊助
我要山口真帆得
袁皓俊
helio 劉學銘 徐宏傑
林衍廷 胡晉銘 陳俊樂 羅梓駿
麥基 alex 鄭展龍

亞運依個陣容掂唔掂?
Helio好似傷好耐
踢返4後衛算啦
ww?
傑志主教練朱志光談及科蘭的傷情時,透露這位烏拉圭球星是早前操練時拉傷:「他早前練習射門時不慎拉傷,為免其傷情惡化,決定讓他休息,有機會以鄭展龍代替,希望他有更多表現機會。」

鄭展龍獲朱志光點名頂替科蘭,反應仍是一貫的冷靜,對於要代替這位名氣極大的前鋒,他僅稱:「沒什麼特別,只會平常心應付⋯⋯我一向有準備,不過若要正選在亞冠這些高水平賽事上陣,則是第一次,我會盡力而為。」他坦言,早前在主場對柏雷素爾射入致勝球,的確令他更有信心應付亞冠,「那一球的確令我的信心大了,若有空位就會起腳,我們始終是弱隊,有機會就要把握。」阿龍雖指出全北有大批韓國國家隊球員,實力強橫,但傑志仍有進步,「我們在主場犯了不少錯誤,改善了之後的幾場比賽愈踢愈好。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞