有冇做藝術行政巴絲

360 回覆
32 Like 1 Dislike
朋友以前入面做
你咩team
個日同朋友食飯
聽到人地講西九同M+係兩件事
我地一路以為係一樣野或從屬
絲知唔知係咩一回事
我有係入面做part time都唔知
acii 最近開左位呀!
大團都係會辛苦架喇
我建議做你鍾意嗰個團 起碼係心甘命抵
係咪要有相關經驗/識人先入得?
一直keeo住apply但冇回音,
黎緊會做相關工作,個title大d係咪有幫助入團?
感激

利申: u grad, 有2年相關pt經驗
從屬架構但獨立決策?謝!
要睇你嘅相關經驗有幾相關
我自己/我同事大部份都係讀U有玩相關嘅performing arts (+ 有上莊)
反而pt經驗冇乜
我冇上莊呀
識人唔夠多都參加得唔夠多大型活動,
努力咁拓展緊,除咗工作經驗之外,
有冇話要咩requirements
其實最近 都有好多空缺
你既part time 相關經驗指咩??
我覺得請你嘅時候好難睇得出你啱唔啱做呢行 (其他同業唔認同請指證)
反而你要問自己有冇心理準備做呢行
例如做團嘅
要做各樣林林審審嘅工作 填各樣form做好多paperwork 湊各式各樣嘅artists 當然會遇到惡頂嘅
問下自己夠唔夠細心 對數字文字夠唔夠敏感
當然係有得train出嚟嘅 但會辛苦啲

當然 我聽過其他讀CU CM出嚟嘅日日返工返到好chill嘅
係一間performance學校做助理
係咪個職位唔太關事,要類似admin位戈d?
有試過apply幾間,但未有feedback
明白 但連interview 都冇
雖然好多工做落都好磨滅意志同熱誠,
但如果有機會我都好想試,
衣加份工係工程
主要對數字同瘋狂做paperwork,希望有幫助
唔記得左報AC II 柒
dead jor sosad
而家份工勁大壓力 想走
呢度嘅同行有無tg grp 想呻
但專家做到senior大概幾錢
有興趣入行,但好多野都係學習中。
其實識多d artists有無用?
lm先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞