有冇做藝術行政巴絲

360 回覆
32 Like 1 Dislike
為左人工早日上兩萬 我認真考慮緊要離開呢一行
或者轉去有sales成分嘅post
工時長人工低
感覺呢度都好似幾多巴打做art admin 有啲意外
我都以為無 因為無人應
留名對美術館有興趣, 但剩係對paintings有興趣係咪唔應該諗太多了?

好似一定要識埋其他範疇既野
paintings as in chinese painting? or old masters
而家都係要湊客 但係又無錢落袋
希望而家努力之後真係上到位啦.......(雖然只會越做越辛苦)
對chinese paintings無興趣, 對old masters , art history有研究,有興趣, 不過大學無take art history

最鍾意係 歐洲文藝復興 果段時間既畫, 另外最鍾意係 Raphael, Goya, Degas, van dyck, Cezanne, Rembrandt
其實我都少上左好多 係見呢度突然有得圍爐先成日入黎
其實都想再分享多啲 但我prefer開gp講 (應該會收好多負皮哈哈)
btw 見巴打係喺英國讀書?我都想儲錢去讀master
想問呢行grad左但無work experience做intern係咪好傻?
想做閪九intern?
想問有無人做過asia art archive intern ?
aaa啲人幾好呀 係有可能悶d囉
NGOs intern
悶我唔怕啊 再悶既工都做過
怕甚麼
Asia Society呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞