有冇做藝術行政巴絲

360 回覆
32 Like 1 Dislike
點樣好法
喂呀講多啲
之前想做auction event helper 但撞曬返學
仲有無咩art related event 會請人好想望下
同個art Basel 有無工作人員做,我會乞入去
望gallery啲工好似好高要求唔敢apply
so9sad
asia society啲野有啲亂
學野難啲 因為指令混亂
aaa相對啲野清晰好多
都唔係低門檻既
你入到都幾叻呀試下囉
想問下點睇k11 art keen
搵位放負
好想嘔,合作單位Chur我哋
我哋又要Chur Designer
又要緩衝合作單位啲垃圾柒爆idea
又要催促Designer revise
兩面不是人
不過Art Admin就係咁我諗
睇下時間夾唔夾到先 想做

btw,去working holiday 跟手做埋博物館志工諗唔諗得過
讀梗書afford 唔到外國museum or gallery internship
我畢埋業都無錢⋯⋯
但決定左係時候報master
如果收我就辭職唔撈了
喺外國就算做窮學生都可以生活在藝術中 好正
係咪要比成萬蚊入個嗰program
我覺得k11都真係算有心 adrian cheng搞當代藝術真係幾成功
你做咗幾耐野
我唔想再喺間u度讀想周圍望下先(同賺下錢)
但身邊有d同學直接讀master
想問下報咩master
上網搵唔到評論
諗緊去讀art history / conservation ... 但怕返黎搵唔到野做
我個人覺得比錢join個program好似好白痴⋯⋯你用呢筆錢買多幾張art fair / exhibition飛 自己睇多d好過
pish!!!!
終於追曬po
超想入行 哩個po高質 謝各位巴打絲打!
(利申:澳洲大學BA Fresh grad,來緊打算報中大跨文化研究master)
請問有冇TG group啊到底~?
想入行 有咩方法 ?
想做邊範?
不如開個tg grp

但我得真身tg 有無巴絲可以開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞