[I/A] Marvel Future Fight [14]等待無限之戰 歡迎新手同老手回歸

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
原來係咁
藍水晶 8位gem 胸襟型衫
巴打啲字我老手睇都有點唔明

其實homecoming 都無謂買
反正過幾日有新制服

卡片其實都要搞
基本都要冷卻夠先得
冷卻唔夠 根本連唔到技

其實無課就學[向前一標]巴打無課儲晶magneto pack 好過
無謂制服就唔好買 買幾套就算
無課買magneto pack 先追到進度
日後只會有更多X men
好似Jean Cable Apocalypse都要羽毛
唔開magneto pack 真係唔洗追進度
卡片得一張冷卻
冇乜多餘水晶抽卡
唔洗抽
打 Dimension rift
卡有冷卻就用
而家先知T2卷用完會自動升+20裝
原本諗住T2卷揀robbie,之前300bio揀左佢諗住比佢升裝 晒左
比bio world boss
可能遲d塞比quicksilver
本身有諗過比cap, 博佢翻身
隨機屬性有都work ??
自動升裝既梗係比nova or antiman
見到多左新手玩 我分享少少卡片心得

基本上 卡片係呢隻GAME最重要元素 卡片全英雄都受用 卡片廢=樣樣都好難打

我岩岩玩果時 頭一個月日日用體力同錢就係為左整好成套卡片

講下5張 我認為係無課新手最岩用既卡片

頭三張要洗到4星 同埋要洗好屬性先放落去 廢屬既 由1星卡重新洗過

洗一張4星卡成本都唔洗100萬 一日洗一張都得

第一張 復仇者 洗第3項同第4項 所有攻 冷卻 呢張根本任何時候都岩用

第二張 格魯特 洗第3項同第4項 能攻 冷卻 呢張第三項洗到HP都可以用

第三張 星爵 洗第3項同第4項 物攻 冷卻 同格魯特一樣 洗到HP都可以用

呢三張洗到唔岩屬果D 就留住佢 用黎做下面兩張卡既肥料

呢兩張主屬都係冷卻 所以我建議合到5星

第四張 洛基 只需要洗第3項 忽防 新手冇呢張卡你不如唔好玩

第五張 活死人 只需要洗第4項 忽防 都係FOR冷卻

然後講下卡片個數字 數字係影響到頭兩項數值 當然愈高愈好

但有時洗到好屬性既 我覺得數字就唔係好重要 因為洗卡片真係太講運氣 無可能下下洗到完美

以上係我建議既5張無課新手岩用既卡 如果你跟我呢套卡 假設數字為3以上

大約有以下呢個數值

HP 6.5%

能攻 5.1%

物攻 5.1%

所有攻 7.5+5.1 =12.6%

忽防 6.5+6.5+6.5+5.1+.5.4 = 30%

冷卻 7.5+7.5+5.4+5.4+5.4 = 31.2%

有呢個數值 基本上你已經可以過唔少關 影域起碼去到15-20層 (當然你要有岩用既角色)
多謝巴打些牙 我d卡係亂咁黎
想問下呢幾張打邊個既rift出架?
新活動係幫人升cap T2?

5張都可以打番黎?
仆街,等我仲次次都打緊天使
上面太長唔QOUTE

係圖鑑度禁張卡片 就可以知邊個RIFT

另外 打天使無所謂的 你只要打定幾張上面果5張既1星卡 然後用天使果D卡做肥料合上去就得
Thx
天使張卡其實唔錯 上面6項屬性 佢洗到5項

但問題佢主屬有移動速度 呢樣野完全冇用 所以我唔會用呢張

你唔介意 可以用下既
其實志在可以升下天使
咩叫 "洗到HP都可以用"
洗即係咩意思
張卡第3項 如果洗到 能攻 第4項 冷卻 係最理想

但如果洗到 第3項係HP 第4項係 冷卻 都可以用

因為5%攻擊力 影響唔係太大

明白,唔識玩卡片,見到佢送D 6星就放晒入去
咁每日用Act都要用多啲了
另外 講一講洗卡 拎6張二星卡合左之後變三星卡 就會有第三項

你睇到張卡第3項有4種屬性 佢每次都係"隨機"出一項既

再合上四星卡 就有埋第4項屬性 但都係一樣 合左之後 第3項同第4項都係"隨機"出

簡單講 當格魯特卡 三星卡果陣 你洗到個能攻 但升左上四星卡

可能會變左 3係火焰抗性 4係移動速度

呢D就係所謂既廢屬卡/肥料卡

所以洗屬性係好講運氣

我呢張卡洗左成30次先洗到呢個屬性

只可以同你講 希望你好運啦
如果CA所有野都升哂,係差T2....
咁event coins係唔係可以換其他嘢?
IC
咁即係可以得閒先洗下
卡既慢慢黎
洗到cooldown就用住先,新㧈cooldown最緊要
其他慢慢洗都得
咦,尋日情報狗無放野出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞