[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 集中討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
スーパーロボット大戦W
無限のフロンティア スーパーロボット大戦OGサーガ
スーパーロボット大戦K
スパロボ学園
無限のフロンティアEXCEED スーパーロボット大戦OGサーガ
スーパーロボット大戦OGサーガ 魔装機神 THE LORD OF ELEMENTAL
スーパーロボット大戦L
水樹5改咁狼嘅咩
樓主真係辛苦哂
我剩係咁去番高登個機戰X post睇 又係樓主開post
兩邊都開火仲以為自己粉字係岩
其實你咩心態?

你都真係痴撚線,人地開post既都好心提左用粉字唔好劇透人,人地唔跟佢佢都吹唔脹,你就走去屌用粉字都唔得,咁你自己慢慢單機啦屌,討論區唔啱你,要成個世界就你一個?
官方twitter有講座間翔序盤加入,仲特別提早改早享受
都唔明有咩好嘈 唔想透咪唔好睇post/選擇性睇 咁大個人唔識選擇咩
咁同機戰V一樣
我專登check返,V已經係呢個
5改獎勵(2)
F91→VSBR賦予反擊先制屬性、攻撃力+200、射程+1
Vigna Ghina→最終命中回避+20%、追加補給機能
G Self→EN+150、移動+1
龍神丸→龍神丸最大SP+20、射程+1
戦神丸→全武器攻撃力+200、CRT+30
Luxon→全武器攻撃力+200
Bradyon→全武器攻撃力+200
天使龍微微安→大招帳面+300
Villkiss仍然勁到離譜,唔知同紅蓮聖天八極式邊部勁D
W必玩
想補魔裝1可以玩LOE
兩隻OG SAGA玩法唔太一樣,但都值得試,EXCEED有阿呆夫婦客串
L劇情不錯,而且是之後3ds兩集的系統,都有玩的價值
學園
K唔怕中伏可以玩,但不止劇情,遊戲平衡都是做得麻麻
如果鐘意PXZ/NXC既話OG SAGA值得玩
同埋如果鐘意OG影鏡既話都應該玩晒兩集
以V時的Villkiss比一定吊打再世時的聖天,除左無防罩之外,卡蓮有鐵壁響防禦面強d
W玩完幾次,所以想搵野玩
L最煩有EVA,我唔想再見到未完就入機戰,你入番舊版都無咁嬲
BTW兩隻OG SAGA唔係捉棋好似差D?
OG SAGA 似ONLINE GAME DNF
劇情幾有趣其實玩得過
改登霸咁翼霸會引繼改造??
機戰K都係無玩到爆機,果陣飛劇情鍾意用VO系的機體
奇想一下啱啱睇到悍戰太平洋個po
如果第一代個隻/類似style機
落機戰會唔會好正
絕對唔會
應該會同BIG O咁上下
L無漢化,放棄
Villkiss上集真係好誇張
Great ace之後開場就滿sp ,有分身,改造獎勵有雙回復, Ace仲加最終命回
兩隻OG SAGA RPG黎
第1集主講OG2個堆W系列(NO.10之前個堆)
第2集係修羅+AXEL夫婦檔客串+吼太客串

OG MD既哈肯同W07就係OG SAGA既主角

劇情上除左係機戰外傳都係補完NXC既劇情,森羅劇情都唔少
佢L的EVA算係特登咁破行到一半未出廁紙就完
不過咁處理反而更突顯到真嗣個成長
雖然真主角是浩一
其實玩左咁多集都唔明機戰會有咩劇透可言
我不知幾想未發售就有人透晒隱藏條件廢事MISS
LASTBOSS係智神伊甸
佢特別提應該會啦,隨時繼埋雪霸
希望今集加蓮有返壓波CUTIN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞