[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 集中討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
好簡單,唔好咁多參戰作品咪得囉
4人小隊最正就係地圖炮爆幾十部敵機
個音效簡直
V 0改可以打hard打到尾
一定無「行日」,上次機戰V果陣都有人問過,甚至有鋪頭都唔知道行貨政策變左。
完全同意....其實我好唔鐘意空氣參戰...
出戰陣容少又會有另一班人話而家縮水大不如前,以前陣容幾豪華又呢樣又嗰樣

空氣參戰其實在所難免,冇可能部部做主線,做咗幾集主線嗰啲又冇理由從此之後絕跡唔再參戰
可以唔使咁多空氣參戰,唔知為乜
好似MX咁d UC高達都唔知參戰嚟做乜撚
其實非主線參戰唔係問題, 問題係點樣同劇情連動/融合.

V其實算寫得唔錯, 我估佢想講好似個部2部原創機咁, 好似贈品咁完全可有無無式參戰.

其實除左大系列, 空氣參戰問題真係少左. X直頭斬埋長註既真三一.
我覺得大家唔可以忽略左一個事實
以前空氣參戰都算,你可以話係充場面
但自從第二次Z系列開始既空氣參戰
空氣既原因好明顯係為左源用舊資源,節省成本
雖然話A都係用舊資源砌出黎,但起碼算係有心由低清點陣圖砌到相對高畫質出黎
但你睇下而家,就一隻Z高達既戰鬥動畫,已經重覆用左幾多集,仲要係多次跨系列,Z→V→X
V有ZZ, Z當贈品LA, 而且ZZ D囡囡都可以渣Z.

不過V翻炒好多都幾明顯.
仲有無敵系
a 舊資源重用= 讚

Z 戰鬥演出明明每集都有renew = 屌

其實又咪一鳩用
廿年冇玩過學咩人講係唔係機戰
AP仲要係左砌右砌
原創搵OG
版權搵MX
有新作品同故事做好D, 大絕/CUT IN吸引D. 作為機戰死忠唔介意翻炒. 講真, 下下重製, 邊有咁多BUDGET.
我覺得砌得算係咁,原因我上面講左,當然呢d只個人意見啦
起碼我以前玩得好開心,可能後生易滿足

反正…屌完都是會俾錢支持架喇
作為消費者都有權講兩句下哇

Z 到V 有新演出,但都係有限
https://youtu.be/_mcOTp1ngMM

呢個channel幾有心,整左好多比較片,Z到V, Z到X 都有
https://youtu.be/N8N8e7HOwuA
X感覺加工多左

不過最主要都是希望故事融合得好
無話唔比你屌

不過大家都係舊模重用,無理由屌一隻讚一隻
理由我咪講左,唔一定要接受我既原因既
大家都係討論下遮

X到出左如果舊模改得好一樣會讚
好期待F91既新招同質量殘影
每逢到呢d時間就最難捱,
聽晚就有得玩喇
偷跑無得一開始用正樹
偷跑左都要等到29號
聽晚先27 我預佢28有
預訂左數位版,到時準時入閘
數位版+1,要忍手唔好上呢度同巴哈比人劇透
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞