[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰X 集中討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
習慣第1周目 唔會CUT戰鬥畫面...
但有D機 由Z世生篇到X 戰鬥動作都冇改 加個車頭照就算....,,懶撚得..
魯路修人同機體性能係上一代中如何
今集幾多機想練,又要有天元突破同BC
有冇數位版兄弟 試到預載未
戰術指揮基本上必用

利申,唔用
巴哈話有
魯魯修算一般,係戰術指揮要用,如果係都要用都係用卡蓮同朱雀
精神
今集無小隊卡蓮實可以無雙 仲要有p map
實nerf啦下話
卡蓮朱雀最惡係再世篇
除左機師能力之外係機體本身空S+小型機
去到Z3變番A之後已經係二線
有都可以既,不過今集未必係佢,多數係安琪同青葉基友無雙
部PSV 終於可以出山

希望bc 可以3p
後期想用青葉同hina連結,希望hina部機唔好太弱
唔知cut-in會唔會重現某人fing頭
好了看總部已開始拆資料情報了
以下自己選擇信幾多
但記住要討論就粉字+細字

-全52話,最終話:通常路線「ここにある世界」,激鬥路線「永遠のアル‧ワース」,似乎有很多flag會在最終話開
-没有魔霸(黑騎士那台?)、没有方舟紅蓮(但數據有獸人、反螺旋和螺旋王),主角没有後繼機 但有新BGM,應是解大招
-風魔沒太刀,
-最終BOSS是野狗+一棵樹的合體,數據沒錯的話最終boss會是另一個主角
-聖戰士敵人只有豹臉男(Shot)跟托特
-GSELF主線全機體,有宇宙背包

技能︰
ギアスの呪縛 與Z系列相同
救世主 氣力上升下最終命中、最終傷害/受傷有
Aura力 最終回避率、武器攻撃力、防罩効果上升
藍海的加護 四周三mass內友軍數據+10、包括副駕駛在內自回合開始時SP+5

精神
決意︰ ExC5上昇
點知唔出比你用
講有既係d人死唔柒信
咁短 不過同V一樣
激鬥路線係BAD END?
冇轉世黑騎士個部有D意外 明明R魂出佐
天元咩都冇 空氣?
部野咁柒都冇後繼機
正樹
ショット係無印定700年後版?
既然已經有預載,有拆包情報唔出奇吖
唔知UC眾可唔可以坐G自己機體
唔坐佢啦,係都坐hi-v
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞