[航空]連登飛機膠討論區5

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係印尼或東南亞做stopover有無得諗
有客源咩
UO 又ground 左隻?
Etihad S18 Hong Kong aircraft changes

Etihad Airways during summer 2018 season is adjusting operational aircraft for Abu Dhabi – Hong Kong route, currently served by Airbus A330-200 aircraft. From 16APR18 to 30SEP18 (AUH departure), this route will be operated by 2-class Boeing 787-9 aircraft on daily basis.

EY834 AUH2210 – 1005+1HKG 789 D
EY833 HKG1905 – 2320AUH 789 D

[url]https://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/277680/etihad-s18-hong-kong-aircraft-changes//url]
10月之後又轉番332?
neo?頭先fb見到有人貼話有外國間嘢啲320neo狂壞,取消咗百幾班機
算唔算係 hardware upgrade ?
點查到我下星期班UO機 用咩fleet
3902 0288
搭開full fare
LCC 真係唔識
近呢一兩年都淨係坐J
LCC? 不了
黎緊有條one world 3套來回 J
香港有啲係求鳩其同你推到去出面就算數
Full fare定LCC都好難早一星期check架啦
就算當間公司有固定Pattern,即係飛完A一定接住B,都前一兩晚先睇到啦
星期二下午🤓
HAECO最叻推錯方向
米帝
咁你可以睇下你班機,上星期係用邊架飛,再睇下佢前一班係飛邊條線,咁去估下囉

其實KA飛台灣線d機係咪攝時間用?
呢兩日睇KA457係用CX d 777黎飛
321 B-LE(*)
呢排開返隻ka396
d 大細龍都又殘又成日ground
邊有咁多機
要等到有新機有排

BTW 其實HKG TPE KHH 呢三個地方來回嘅飛機都係攝時間用

就算係CI BR 都係攝時間用
UO 嘅321反而係非常之固定,基本上飛321嘅航線都係果幾條
其實香港 台北線都好高載
同埋當貨機用

KHH就真係客多過貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞