【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (14)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
唔使等
留名
講真我要求幾低下
外形係Z2幼邊框,上下巴可以保留做thumb rest同喇叭
相機影相唔再油畫,拍片WFC,唔要火山口
喇叭有boomsound一半質素,耳機要好
側邊指紋
5" 1080p/5.2" 4k
更新最多遲人一星期
night mode
最好有返以前small apps,但唔係最重要
好難咩屌你老母
仲有OIS
我要求仲低,18:9窄邊+影相正常就夠
相機唔油冇可能
冇火山睇心情
耳機唔會上s master
5.2 4k都冇廠出
側邊指紋為美國唔再有
更新算鳩數喇
屌喇媽真係好撚難
咁多年都係咁
mwc 2018係咪公佈三部新機?
xz2、xz2 compact同一部未知?
好多人都話Premium/Pro會9月公佈。
我寧願佢九月,如果而家發佈,九成同一風格改做鏡面
未知出之前比人cut左
一係就660版xa2

出部XA2 Plus,俾660,新camera,側面指紋我啦,賣三四千都好呀(雖然好快變二千尾 )
未知出之前比人cut左
一係就660版xa2

出部XA2 Plus,俾660,新camera,側面指紋我啦,賣三四千都好呀(雖然好快變二千尾 )

未知出之前比人cut左
一係就660版xa2

想換機
怕部z3+頂唔到9月公佈出果部新機
粒810
我之前都Z3+,之後on99入水
其實明眼人一睇就知旗艦只得Premium系列,其他廠都係半年一機,但人哋向方係有啲唔同,好似LG下半年部機係重音質,Samsung下半年係大mon有筆notes,但大法咁耐都未分清自己上下半年機嘅定位,每一部機都係前者改少少,總之夠鐘(每逢MWC同IFA)出推部機出嚟。

唯一睇到有規律嘅就係超旗艦系列,係,每次睇到嘅黑科技發佈嗰下係好wow,但之後會發現並非如此。好似960fps,睇當然係wow,但機到手,發現只係得嗰幾秒同只能喺日光或者LED燈房下用,每次都係咁畀大法搞到有啲失落。又好似連拍咁,本身基本嘅鏡頭都未做得好,咪搞到連拍油畫囉
要無線充電一定係玻璃背
今年為左美國先加無線充電
而家傳緊無限高畫質係19之前會有
期望下ifa 好過
話說係尋日csl 出既iPhone x 鏡頭正中有條大塵
今朝walk-in 去左天才吧
個天才好好人即安排換機
屌開2部都有塵係鏡頭不過係下方
唔係對住鏡頭中心就算
再睇芒,第一部唔夠光第二部正常
跟手發現csl出個部除左鏡頭入參塵仲要黃芒
最後簡左第二部就走人

其實我部xzp cmos 表面都有塵不過費事又入廠
等ifa嘅premium機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞