睇jobsdb見啲工長期請人=伏

838 回覆
438 Like 4 Dislike
垃圾Sasa (之前返網購部門Office)
成日請Marketing同Designer,千祈唔好中伏

本身多女人,8婆港女多到仆街,人工一定唔會加好多,因為佢都係想你做一年就走請過個

班友玩辦公室政治多過真係創新,剩係想你聽聽話話,抵你個部門愈嚟愈唔掂
呢個網完全無消息返過黎
用CTgoodjobs 多啲 有fg揀 減少好多要經驗嘅工
呢行比狗做
不過好撚好彩我呢間係唔洗OT

利申:係狗
咩工咁hea?
幾年前番過葵興一間做accessories 嘅大公司, 已經唔記得咩名
明明係in am, 番工第一日叫我去做a/c, 響個system 度入單, 話要做兩個禮拜
因為負責果個請咗假去interview
行過其他人個位, 又上緊網搵工
我本身完全無a/c 底, 乜都唔識咪要寫notes
點知教我果條pk 跟手就督我, 同請我果個人講話我做自己野
番咗一日無再番
有冇人見過fedex
果時去in已經覺得個男人婆好衰格,好彩無做到
好似我依家公司
唔夠一年
講開vtech ,上年in過,當初個job ad話請人跟product development, 咁有agent搵我又話同我做緊既野好似,我都睇左job ad 又幾啱心水就申請左。

見hr果時都正常,仍然講緊job ad既duty, 跟住有三個manager入黎in我,實際其中兩個係9坐無參與。佢地竟然問我有無跟開生產,話想請人幫佢地跟生產做planning, 吊9佢完全唔係job ad既野,咁大間公司出個job ad都同事實不乎,抵佢請唔到人
HKJC System Assurance Engineer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞