睇jobsdb見啲工長期請人=伏

838 回覆
438 Like 4 Dislike
分分鐘都閪過做地盤裝修
利X 同 屈X士

香港TOP 3 西公司一定有名

同佢地做生意,單單都蝕錢既
應該咁講 寫放5半既工好多 實際既就
好彩我都好多時6點前走得
不過唔係marketing
睇見利X 跌出藍籌,真係心都涼晒

電商抬頭,唔洗俾呢D agent 公司過水濕腳

只會越做越縮
hong kong airlines
office工都一直post出黎, 唔信需求大到咁
一係offer太西 一係工作環境太西
係咪要去機場番工?
東薈城 或者機場格黎個幾棟

咁遠, 邊有人會番

你諗下, 住九龍東入機場單程分分鍾要2hr up, 邊個會做呀
走左定仲做緊啊
呢間好想知多啲
有冇唔伏嘅Mkt工
點解佢問埋你屋企人?係因為佢地要睇你地基因有無出錯

即係你父母係專業人士,佢會judge 你點解唔係三大,然後睇你成長過程有咩挫折。

好痴線
佢真係有問到我有冇咩挫折
兩個老細姊弟嚟
未打過工
細公司想扮有規模,要員工每日做過咩用左幾多時間要mark哂出黎
想扮有creative 但自己又無料
我只係見過個女老細,好黑面
呢間野ot情況差成點

我有睇過佢份 interview marking scheme

所以知佢有幾顛

如果你阿妹係專業人士你唔係

代表你有天份但無耐性,所以無成就,睇JUDGE你挫折後有幾大改善

不過講到尾都係想壓你價既技倆
講多啲 management啲情況如何 留意到佢最近出嘅嘢都好痴線
當年見工無壓我價
但覺得份test 太撚戇鳩都係無要到offer
金融學徒
做event 同PR 堅多OT 或放假做野,不過如果你夠醒目識多d 人,好快搵到好人家。
我做mkt 反而pccw 最好做,其他個d 好多公司都冇一個mkt 方向,幾間in 三次都仲話要考慮
幾年前in個admin都做幾個tests
想知多d sasa
SASA 個OFFICE 係咪係柴灣(咁撚遠已經唔想去)

好記得佢出AD 請SALES ROLE講明要三大

仲以為佢好高OFFER
detail
歡塘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞