[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (4)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
想問Vintage baker pants 邊度入手比較平?
Midwest睇過係平啲但condition真係麻麻 白鯨好似condition好好多 780係咪算合理價位? 因為唔清楚baker pants有冇分時期而影響價值
可以上ebay/etsy搵
Baker pants有分og-107同og-507兩色
兩種無論顏色同用料都唔同。
og-107再細分早期同後期版,前期係button fly 後期就係zipper fly
想問下豬仔SD107xx同107有咩分別
我覺得幾好著,一星期三四日,兩百蚊人仔,交足貨。
利申:沾醬314xx
影黎睇下師兄

著左兩個禮拜都無就唔小心吉穿左
Sateen同og 107係咪兩樣野?
想學野
同問 og107係隻色 sateen料有咩唔同? 見有啲係橫紋質感靚好多 個啲就係sateen?
你指人字紋?果種係hbt
Sateen嗰隻料係純100%cotton,軟同薄透氣,但無咁挺身。而家啲天氣著唔錯。

Og-507就係一半係cotton,一半係polyester。挺身啲同耐流啲,但我就未著過。
嗰post開咗咁多個,都未有人討論過hbt

我都有件u3 utility jacket 不過復刻野黎
爸打果堆應該全部都係真品
件P41巴打著fit唔fit身 去white whale daychild試過好似都係偏闊小小 係佢本身cutting偏闊定我要買細啲size?
正喎, p-44 pants都有
我覺得hbt算難搵,尤其細size同好condition
同埋P-41係有啲跌膊
我另外兩件P-44同M-43反而無呢個問題
跌膊個feel硬係差咁啲
跌少少個感覺都幾正
p41闊闊地好有vintage feel
啱啱幫人生第一條unwashed脫完漿,但係縮完之後都仲係長咗唔少
想問吓係去開邊度改褲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞