[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (4)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
巴打好多正野,share 多d
巴打真係好有米
想借個位放條OG107 上個月去下北沢見condition咁靚仔,買左返嚟太大着唔到

唔係啦,多年嘅成果
新手唔識 仲學緊
其實你又唔算錯嘅,呢條係叫越戰嘅jungle fatigues trousers,即係bdu嚟(作戰服) 佢係用較透氣poplin或者ripstop poplin cotton料整

相反,m65軍褲係用較擋風嘅sateen cotton整。而且佢係為咗喺凍嘅地方著到,可以加內膽保暖。所以m65軍褲係較前者闊同厚身。

由於兩條褲都出喺差唔多時期,所以係比較易混淆,以前我都唔識分 不過最明顯分辨嘅位係褲袋位,m65係多咗個冚嘅

後袋都有d唔同
學到野
係日本買左件出陣type 2 同埋 Orslow 107既褲
Share 相呀巴打!

牛仔褲冇影到
this one sooooo nice !!!!!
巴打好多正收藏. 之前都諗住ebay買vintage, 但見到好多vintage都有漬, 想問下巴打你會照買跟住清潔定買d新淨既?

終於搵到岩size
正呀! 揾到啱size 真係好開心。
巴打著咩size?
我?呢條係small short。
依件似係50年代?
幾錢入手 . 之前搵到件30s, 但bid輸左
應該係。
呢個size 岩岩好可以著係type 2入面,再襯埋55501
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞