[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (4)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
借個位放野

放兩條Pherrow’s 日製herringbone chino

W32腰 洗完縮水 W30-31 腰左右

500hkd for 1

TG: https://t.me/vintage_90
淘不如上rakuren買buzz rickson
labout union勁貴 都有香港人著
應該穩陣

有無介紹
過隔離西裝帖睇下,早幾頁有講,有間$980包料

哦!中環?
對,利申先,我未幫襯過

不了,諗住做佢980條褲,我想問可唔可以做高少少褲頭,個自我感覺品味良好既店員話唔得,咁諗到唯一原因,所以取消念頭

喺淘寶搵到條,不過唔知點
labout union勁貴 都有香港人著
應該穩陣

仲要你話勁貴,咪買

有無介紹

哦!中環?
對,利申先,我未幫襯過

不了,諗住做佢980條褲,我想問可唔可以做高少少褲頭,個自我感覺品味良好既店員話唔得,咁諗到唯一原因,所以取消念頭

喺淘寶搵到條,不過唔知點
淘不如上rakuren買buzz rickson

而家望下先
Vintage > LVC > Warehouse > Other
咁因爲個Pattern唔係做高褲頭啫,要改到就唔會單980蚊啦
留名
去西裝舖造仲好

有無介紹

哦!中環?
對,利申先,我未幫襯過

咁因爲個Pattern唔係做高褲頭啫,要改到就唔會單980蚊啦

佢係做高闊頭,我講得衰,係叫佢做高少少個皮帶位,我明佢呢個價錢只會俾咩人,所以我最後無做,無謂浪費金錢
希望有生之年可以得到一件原版type 2
我都係
Warehouse 係桃太郎之上?
Local brand full house denim 大家覺得點 想買件trucker supply jacket 同chalk stripe shirt
講原汁原味je ... 桃多左兩劃,cutting 都唔原汁
睇黎真係要試清楚邊件岩自己
原汁原味 桃就一定唔算係 但睇 料 染色同cut 就好正
窄身cutting係layer神物
以前post 巴打有講過TCB type 2都okay?
桃果件長身d同窄d, 出面可以再著overcoat
玩layer
布同細節都great但太長
tcb type1短d會正過type2
我著緊type1
之前個post 見到有人著overalls,而家心思思想玩
諗緊搵件vintage 好定tcb好
就係想搵d silm cut 少少,諗住著係入面

豬仔果件type 2 係唔係都係silm 身? 上網搵唔到d資料
有無巴打買過labour union?覺得點

呢次旅行買左呢件, 同買左件buzz n1 navy,但好易吸毛毛…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞