[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (4)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
好正! 但嚟d 軍錶係咪通常都好細隻?
邊度揾多?
eBay?
我指啲軍錶
你地著牛會唔會戴皮帶
我會呀。 但我得條Cushman
hahahaha nice 入手
慘,buzz dickson 都係粗粗地
收咗對pt83 Chippewa engineer boots
唔識睇邊年製造,如果有巴打識,煩請指教一下。

PT83 Chippewa 其中一個特徵:大C。
之後已經變咗印第安人頭

順手攞埋對pt 91 red wings 2268粗略咁比較一下。
Red wing皮比較有光澤,而Chippewa 皮比較軟。
左C右R

Red wings大扣比較厚同有質感,枝針都粗d。
兩者弧度都唔同。
上C下R

細扣質感就兩者都差唔多,弧度又係唔同。
有趣既係,兩者既大扣同細扣彎既方向係岩岩相反。
都係上C下R

Red wing 仲保留咗呢個好復古既toe track,
而Chippewa 係無既。
我想問下,牛仔褲 左右 骨位唔對稱係唔係正常

點解會咁?
* 姐係赤耳果個位,左右腳果個赤耳位係唔同
同問 我一直都有呢個疑問 睇ig啲架仔outfit著牛褲腳都係唔對稱
傳統右綾布洗完會向右扭
好正常既現象 扭骨先係原汁原味
正解!
左棱/右棱布既關係,正常的
THX 咁多位巴打解答

Real McCoys N1 Vest 同 Carclub Jacket
both size 38
有無師兄有興趣收留一下?肥左之後唔啱着😭

N1 : HKD 2000
Carclub Jacket: 4500
both from Incredible
開始熱 想買反兩件短袖oxford shirt.
有冇邊間平靚正
Jcrew HK又貴。AE 料又唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞