即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
教車師傅不嬲on9
你自己係上邊講 可以較鏡位較乜較柒
之後先較座位
但事實就係一定要較完座位先較到鏡位

不如咁講
有啲乜嘢一定要做先過較座位
如果根本無
咁叫你較座位先係好正確
因為有好多嘢係較完座位先應該做
唔係下?佢正一大仆街喎
下下屌人老母,俾佢教左幾堂頂唔順轉頭師傅

利申 棍van 1 take pass
巴打係跟A1 莊姓師傅?
我夠可以話攬安全帶係第一事𠻹
你嘅第一件事唔一定係我嘅第一件事
除非順序先做到

咁都唔明?
pm我介紹個好好人既教車師傅畀你啦

利申前年學pass左
非打手
見你咁慘幫下你
唔記得lihkg冇pm
需要既話我知啦
你有咁清晰嘅頭腦
就唔會係上邊講較完鏡位先較座位啦

仲有 攬完安全帶再較座位鏡位係唔方便
阻住自己
所以不嬲係座位>鏡位>安全帶

其實你柒一次咪算囉
點解要兜完又兜柒完又柒
個次序唔係我講,我跟返嗰位巴打講咋,又老屈我
算啦,咁都噪一餐睇個樣都取唔到牌
自己睇#159
棍van已甩P
學車不嬲第一件事較座位再較鏡
你上一手學完 個位點會fit你?

如果我做教車師傅屌死你班學神仔

你話你自己部車就會姐
宜家用緊人地部車
傻仔凳鏡波三樣未齊仲懶叻
其實有啲野佢suppose你係知既 例如上面講到黃格唔比停 因為呢啲筆試係要溫/考 雖然筆試易 但係啲野係真係要記 但上到車去學又另一回事 雖然啲師傅有時係鳩啲
痴撚線,一早講咗除非有順序
咁都俾人咬
同埋我照跟返個巴打講較好鏡位較好位去覆
就俾人當咗我係建議較完鏡再較座

連登車神老屎忽服撚咗你地
D教車師父以為自己有個牌就好撚威
睇你個死款都唔啱做人 返入去老豆個春袋到做精蟲啦
咪撚出黎獻世
其實兩睇,企係人哋角度睇嘅話 你依家係操作緊件殺到人嘅機器,真係要做到100%冇錯先得 有啲位真係要靠屌精你屌到你唔會再錯
我夠膽講如果個個師傅都唔屌人態度好嘅話 香港嘅交通意外起碼高兩倍

利申頭幾堂都係咁閪面屌我 之後上堂已經知道晒要點做冇再屌我,揸咗咁耐車都未炒過

至少都要做到「教」嗰部分先得架
問題係好多教車師傅唔識教人
齋鬧有撚用咩
除咗你根本無巴打咁講
我棍van天光道1take pass,自問技術ok,認真求學,準時上課,同尊敬師傅。

但我第一師傅態度惡劣無心教我我算,成日爆粗鬧我都算,開工又成日玩whatsapp傾電話都算,臨考個一個月比唔到時間我上堂,然後突然同我講佢好忙要教其他學生,彈另一個阿sir比我,我真係火都來,佢D鐘又唔係平,點解我要貼錢比你鬧仲要比你跣?!

好彩最後有朋友介紹另一個師傅比我,個師傅一個粗口都無講,又好有心機,再難道係最尾個月都肯收(因為佢嗰陣幾個月都係100% 1take pass record)

名我就唔開費時比人話我打手,只能夠講好同pk個師傅都係學車會入面。
我學車果陣都係
話我一定FAIL 西口西面
樓主咪柒理佢 加油
事實上就係應該鏡位座位較好哂
跟你咁覆就話我咁建議

你係咪即刻笑緊自己,連登甩p棍仔車神
lm

叫你較好哂啲位
我有話過係跟住個順序咁較咩
由頭到尾都係得你自己話
可以做完其他先較座位

唔通老母話叫你刷牙洗面先瞓覺
佢個意思就係叫你刷完牙再洗面再瞓覺咩

意思擺明係做完上兩樣嘢就可以瞓
無話邊樣先邊樣後
中文reading 合唔合格呀

利申CE AL 中文中化reading a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞