即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
第一次上堂我都俾師傅問啲on9問題
師傅:上車第一件事係做乜知唔知?
我:撻車?

師傅:係較好嗰座位啊
我:
利申:駕院

我師傅都有講 其實而家諗落幾岩
你坐得唔舒服 自然渣得衰
學過梗係知道一定啱啦
第一次上車點知咁多
佢仲要講:你踩單車第一件事都係要較嗰座位先啦

事實係咁 用腦諗下都知啦
自己先入為主覺得個師傅玩你

你位都坐得唔舒服既 點渣呀?
呢啲邊有得set 死
撻完都可以較位,完全無衝突
夾硬搵嚟屌

除非真係要順序先可以做到

見好多人揸車都係較好坐好先撻車

你撻咗車架車有機會會行 你較緊位好易失控前衝

個break如果無拉實或者老化

較位唔小心踩中比油就

就算機率幾低都好 養返個好習慣有錯咩?
第一次上車前已經要知啦
樓主唔洗咁燥
冇咩人肯入行佢哋先可以串過馬撚
但夕陽行業嚟
無人駕駛發展得好快
大把人想入行入唔到

不知幾好搵

點會無人想入行
開名先
鏗鏘真係唔好報

第一次學果陣

個師傅遲到早走 成日改時間
上到車又話直踩急屎急尿

用幾堂去澤安練調頭拍位
等就耐過乜
我係車到等 佢就訓覺食飯落車同其他師傅吹水
做三兩次調頭拍位就話夠鐘

上果十幾堂
第一堂見完之後 去到第六次先再見返師傅
其他時間揾人頂堂
堂堂唔同師傅唔同車

建議各位小心中伏
街師傅都可以好仆街
樓主唔洗咁燥
冇咩人肯入行佢哋先可以串過馬撚
但夕陽行業嚟
無人駕駛發展得好快
大把人想入行入唔到
呢個時候仲想入行,想臨老乞食咩

到你退休都未淘汰啦
無人駕駛外國都未普及
黎到香港唔等返廿幾三十年都未必玩到

到時都搵夠啦
講粗口會比人停學架
所以咪話無順序囉
你可以較鏡較位較乜較柒
唔一定係佢所講嘅第一件事

我都係根據佢嘅表情語氣理解
老屎忽教精你咁
冇點做事前功夫
無話有錯,我幾時話有錯
你傻嘅?
你較完個鏡位之後
又較個座位
你個人咪走咗位囉
之後又要較多次鏡位
唔好再為反而反啦
姓莊?
樓主篇文再刻薄D既話有機成為潮文
我都係報a1..覺得都ok嘅 又平! 我果時個師傅都係咁上下,乜撚都屌一餐,又係成日講幾多尺幾多吋 但就好準時無遲過到。唯一唔好就係佢成日食煙 最後一take pass 百屌成才呀
上一代既教育就係咁 專踩後生 學生
覺得咁樣先叫教到人
其實係病態黎
btw,你考邊到? 唔會咁啱同一個師傅掛
你個教車師傅係閪,不過樓主無乜天份就一定

轉灣要攞幾多軚係講感覺,邊有得話你知要攞幾多,唔通第一個路口叫你扭30度,第二個灣扭45度咁?你入灣遲左扭既多少都唔同啦,邊有得教,攞夠就回

好多學神都覺自己揸得唔錯,但事實係離晒譜
教車佬唔識教
人人唔同,有啲人你一屌佢就驚,驚就做唔好。
有啲人你要屌佢,有啲壓力係到佢先會做得好。
佢就用哂後者方法去教
洗撚忍佢老母咩, 你係比錢果個, 你先屌左佢老母先, 然後話要換師傅, 打返去中心果度屌柒佢話個師傅唔撚掂, 要投訴, 上網唱鳩佢老母, 大把野你可以做啦, 唔撚洗谷撚住道氣喎
我係極之同意學車唔應該要受氣, 幾時揸車要係個咁大壓力既環境度揸先, 完全冇必要咁樣
快撚D屌柒佢老母, 等佢唔好以為學車係好恰, 你老尾擺起個老屎忽咁款, 唔比D教訓佢都唔得
EQ底真係唔好渣車
你明唔撚明咩係除非係有順序?
哇屌你第一次係好人係咪100%呀
我都試過,但佢果時勁閪,面都黑撚又係咁屌我,緊張到唔知點做 過左都幾耐下冷靜返先識得點做
一個好老師 應該係用自己經驗 去幫你發展你自己套做野方式
而唔係死都要人跟自己個套囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞