即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
換過個
大撚把師傅好過佢 教得又細心
頭幾堂真係比個師傅係咁鬧 所以我每次學車都好小心咁揸 盡量唔俾位佢入 雖然佢硬係會搵到d嘢屌 合理咪聽囉 鳩屌唔洗理 最緊要pass啫
我都係有相同遭遇。
我學左30堂,比個師傅屌到頂唔順,之後唔學。去香港駕駛學院再學,雖然重新學過,又比貴啲,但啲呀sir用心教,又唔會係唔係都鬧,我做錯野都係話下我咁。最後一take pass。
聽落係有啲好笑
我個樣生到好惡 啤到好多人都驚
我都試過比師父鬧 無晒信心 仲喊埋 真係 比錢買難受
識個friend 16歲去左外國考小型飛機牌
18歲果時考車牌比個師傅串 話佢唔好雙腳同時放brake 同油門到

個friend: Sorry師傅 之前學揸飛機 慣左隻腳咁放
師傅:

之後個師傅冇再串串貢
講起就㷫
早幾年啱啱18歲去搵咗個師傅
頭幾堂就狂俾佢屌唔識渣軚盤、直線會行歪咗咁
跟住頂唔撚順無學+無覆過佢機
後來先知唔應該focus喺個軚盤度,但佢就叫我keep住軚盤水平
然後keep得水平但架車走彎咗又屌

啲友就係咁,自己表達得差,學生get唔到就一定係人廢,無諗過係自己1999
又鍾意一大堆問題車埋嚟,一嚟唔識、二嚟答唔撚切、三嚟咁逼法都無撚用,同啲大學hall膠恃自己住多兩年就屌人唔識佢地自己嘅「常識」、少少事屌一大輪有咩分別?
係 d仆街欺善怕惡
屌下你唔出聲咪變本加厲
咁我學車佢唔可以學禮貌?
班老坑話後生仔無禮貌就叻,俾人屌返轉頭就話自己嗰頭近嚟開脫
掛住啤唔望路面,師傅都嚇親
18歲要學保護自己
就係唔知咪教你囉
又唔係屌柒你
學車要虛心d
跟本就係班教車佬係人生失敗者
透過屌學生黎獲得尊重同滿足感
唔屌教唔到既咩?
唔通我學車就要連尊嚴都無撚埋呀?
馬戲團啲動物而家馴獸師都唔打唔鬧啦
又多隻炸彈
早d 換撚左佢啦屌,呢d 死仆街計鐘架
唔怪得教過你嘅老師都咁韾
出去搵都唔係好好 啲脾氣一樣咁撚臭
我初初頭幾堂都係學棍波 離合唔識捉摸 成日唔覺意一下dump 落去 搞到架車一係死火 一係chok 比佢屌到狗血淋頭 又話骨頭都散 又話要入急症

所以而家改咗自動波 反正第時揸車唔係為搵食 搵代步

不過都開始自動波多 為搵食又唔同講法
衰就衰在樓主又唔開名
有負皮比你再大間都無人去啦
寧願自己搵師傅
我冇話佢屌柒我
只係覺得問啲問題比較怪
我認我事前功夫冇做足。
重要,我都冇駁師傅嘴,何來冇虛心
只係佢好強調第一件事要做嘢,我嗰下真係腦袋一片空白,簡單啲嚟講就係……唔知佢想要乜答案
係咪A1 羅師傅?
姓羅?
你唔彩 我跟私人教車師傅態度不知幾好 唔會亂鳩咁屌
最後一take pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞