即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
係 白哂頭髮呀伯黎 但好撚柒串
講真真係唔好去揾埋d三流教車學院
話說我第一堂學車。個師傅問我知唔知乜野叫離合器。我話唔知。佢已經話:你咩都唔知做乜黎學棍波?。我個陣答佢工作需要。我心諗我學乜撚野都唔關你事。我比得錢你既責任係教識我。唔係係到呢樣個樣。之後仲撚衰。我舞唔掂個離合器。佢問我係咪hi撚左野。我呆撚左。大佬我第一堂炸喎。想我點撚野。之後個幾堂咁洗講。成鳩日揾位入我。最尾頂唔順同佢講。阿師傅。你咁撚燥做乜撚野?我就係唔識先揾你教。你燥撚完我你覺得對我學車有幫助咩?你唔想教就出聲。我换師傅。之後佢静撚左無出聲。打後個d堂態度先好番少少。不過最尾都係肥左路試。第二次考揾街車師傅就pass左。所以話學車唔好亂鳩咁比個師傅撚。要記撚住你比撚左錢。
我跟過三位師傅學
第一個師傅係老野黎,佢教咗我啲開車泊車掉頭技巧,但衰在係聾耳陳
第二個師傅係跟鏗鏘,上完第一堂已經知道係hea底,之後即刻打去轉轉師傅
第三個就後生師傅,每次上堂都要帶老母上堂,獲獲都屌到反艇,好在佢幫我改咗啲細位,考之前佢以為我再炒多獲,最後3 take pass咗棍Van。最好笑係俾完tip臨走個刻佢同我講嚴師出高徒
轉灣呢d野真係天份黎,同埋個師傅唔惡係學唔到野,好快唔記得
利申棍仔1take
一二一三腳 幾時郁到著閪手呀
我考天光道,肥左路試
準備510
搞清楚 教得嚴 同 態度仆街係兩回事嚟
有件個師傅臭串又乜柒都屌一餐 老閪都換師傅
照咁嚟睇... 香港私營嘅教車師傅質素都幾參差... 好好可以好好 好差亦都可以好差...
A1 姓莊真係正撚屌
直接叫我轉師傅唔好影響佢合格率屌你老母
教果陣又淨係識屌屌屌, 又問d on9問題, 第一次揸車就問我係咪偷偷地揸過車 點解你會識踩break
我屌你停車唔踩break 唔通由9佢行咩, 唔揸車都打撚過機啦
真係唔明,係咁屌個學生,個學生就會識架啦咩

好係學乜都好,無乜技能係要學嘅時候係咁被屌
你哋最後有冇轉師傅???
利申: 我都係跟緊呢個師傅,次次學都比佢搞到好緊張
直接轉自動van
Btw 第2 take 先pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞