即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
以前學車比仆街教車師父
成日話無時間 2個星期先學得一堂
之後唔夠時間學 叫我延期考試
自問你老母咩 咁簡單既野都唔掂 我係你師父都嬲 蠢到咁撚樣
教緊你野阿傻鳩 仲鬧人
樓主,轉師傅啦!有d師傅西口西面串過馬撚,完全唔明點解比錢佢賺仲要比佢屌。

之前學車有個師傅又係不停屌我,學左2堂就決定轉人。第3堂最尾個時就不停chok爆個極力子同迫力,仲要未鬆手制比油,嚇鳩死佢。臨走勁大力關佢車門。

結果轉左另一個好有耐性嘅師傅,上左12堂,total計埋仆街師傳個3堂,共15堂。棍波,油塘,1 take pass。
英國考洗撚受氣
咩字黎
我個師傅都係,我學左成30堂,一直紅綠燈開車都冇望鏡,佢一直都冇同我講過。
跟住第一次考,其他都好順利,就係肥呢樣

學泊車又係,同我講話考果時個位闊過練習,但到考果時明明仲窄過平時,搞到撞左
之前又係呢啲二線駕駛學校 有條廢老師傅掛住係到篤股票機 仲要亂鳩咁屌 之後我dup停部車話你咁撚叻你揸返啦不如 跟住之後啲堂唔敢亂屌同睇股票
渣車唔識忍讓遲早出事
一係就搵過第二個
一係就繼續搵呢個教
打上黎連登呻有撚用
又唔夠膽當面屌尻佢
蘇?
張學車卡咁似李賤
電話係咪9795 開頭
同樓主一樣學A1
當初學校門口擺檔有學生優惠貪平
堂堂比個師傅屌 仲話袋定三皮去賠車
又堂堂開緊車食煙 次次落車都成身煙味
問佢點解會死火想避免呢個情況佢竟然
大腳剎停架車話咁樣咪會死火
我一直都死忍
去到尾三堂仲揸到死火

學左16.5小時1take pass
專心同考個三樣野超慢就得
一合格即刻去a1投訴師傅最尾無回應

師傅姓胡 屌你老母長命百歲 百病纏身啦
全家冚家剷
試下架車性能先啦 學下彈極力子起步同佢玩下
走住嚟屌
你自己都識講啦,果啲係三流學院,你今次蠢左啫
根本學乜野都唔好貪平
係咪x榮x呢
求電話
唔知點解呢個post一路睇一路笑
仲記得四年前學車
第一次
心態上係驚好多野錯 一怯就輸成世果種
阿sir都算nice 不過有時都會忟我 係咁話你應該點點 你要點點 間中有啲粗口
我應幾句ok 好既 冇問題
但自信心有問題
結果fail

第二次
臨考前果幾堂補堂 調整心態 刻意自信過盛
做啲野超果斷 一有位就轉3波 係咁玩 仲唔小心過埋學車上限50km/h
阿sir所有意見都唔撚聽
有時有啲50/50位 仲屌番阿sir轉頭
“屌你老味 哩個位唔比少少油衝埋佢 一陣幾架車爭住出仲撚lea hea呀!”
呀sir都忍唔住笑咗下
結果pass

結論 : 人要惡過車,仲要惡過師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞