即係咁 我同你地班教車師傅講

391 回覆
2811 Like 72 Dislike
其實兩睇,企係人哋角度睇嘅話 你依家係操作緊件殺到人嘅機器,真係要做到100%冇錯先得 有啲位真係要靠屌精你屌到你唔會再錯
我夠膽講如果個個師傅都唔屌人態度好嘅話 香港嘅交通意外起碼高兩倍

利申頭幾堂都係咁閪面屌我 之後上堂已經知道晒要點做冇再屌我,揸咗咁耐車都未炒過
屌你老母。又開追悼會果句笑撚到我標眼水 開緊工又唔撚可以大笑 係咁係到焗蟹
第一次上堂我都俾師傅問啲on9問題
師傅:上車第一件事係做乜知唔知?
我:撻車?

師傅:係較好嗰座位啊
我:
利申:駕院
一問就知你係D 無事前準備既人啦, 一黎就撻車
佢教緊你野呀
真係無講錯
真係要較位先
唔係隻腳踩唔準個位就出事
較鏡較seat位,乜都唔洗做既
駕院先仆街呀,堂堂唔同師傅,你係師傅你會點諗?hea 教囉,教完呢堂下次就見唔到佢。

搵出面d 師傅啦,好心又會教既大有人在

我:
一問就知你係D 無事前準備既人啦, 一黎就撻車
佢教緊你野呀
較鏡較seat位,乜都唔洗做既

佢呢啲咪樓主嗰類人
睇你個死款都唔岩渣車嫁啦,收返埋d 技術返屋企訓啦
咪撚出馬路做炸彈
自問唔差
我本身有天分,當年教車佬完全冇屌,反而問我係咪已經有牌,最後1take
有天份嘅冇得講

證明你無天份囉
最後都係考到牌
所以,樓主唔使灰心,好似我呢啲冇乜資質都考到牌。使撚驚咩
開名啦等佢無生意!
你果個師傅姓咩
我都係A1 個師傅頭幾堂都串過馬撚
OK fine 當我新手乜都唔識 屌下都岩既
之後有次放工去學 返工又返到燥燥地
佢條撚頭又串77 乜乜乜咁
我即刻開佢波 屌柒返佢
之後佢就收左皮 好聲好氣咁教

老老豆豆 你俾左錢學車 唔洗驚佢屌 唔岩就屌返佢 再唔係就轉師傅
不過天份都好緊要
本身覺得你幾慘。追到呢度覺得你抵死
軚盤轉幾多其實真係開車就知,唔夠就轉多啲,夠就停,多咗就回,架車一路郁好難唔知,遲咗轉咪轉急啲回快啲

離合器仲易,理鳩佢幾多吋,架架車都唔同高度嫁啦,同一架車揸耐咗又唔同,不過新款車好似有油壓極力子,總之拉住手掣或者踩住腳掣feel到架車想郁就差唔多,放到打冷震就踩返啲落去

揸車真係講感覺,人車合一
揸車真係要講天份,
除咗泊車冇聽過有師傅教轉幾多軚嚟轉彎
轉到啱位本能應該識停咗堂軚
所以你諗下你啱唔啱揸車

呢個真
轉彎呢d邊洗教幾多手架
轉到咁上下就自動識回嫁啦

當初學棍都淨係比師傅屌極力子吊得差
我係賣廣告既話一定死全家
我份工同學車一d關係都無

我:

我師傅都有講 其實而家諗落幾岩
你坐得唔舒服 自然渣得衰
你有冇屌柒佢先?冇就收皮啦
我個時直情屌返佢 你係咪唔撚正正常常咁講野?洗唔洗教你禮貌?佢都冇野講

記住你係客,唔好成隻狗咁啦 冇尊嚴既咩你?
學車要比錢架 屌返佢啦
之前試過第一日就屌返個教車佬 我問佢比錢佢係教車定鳩up仲要搞到我亂 問佢想唔想教 佢之後好撚乖認真教
教得車嘅大多數都上左年紀, 班老坑唔太識表達自己
其實好多時都係上心先屌尻你
其實佢可以嘻嘻哈哈同你上堂再睇住你肥佬再係背後笑尻你都得
識屌一定上連登開po屌
咪撚就係
人賤無得救
發夢果陣: 比油衝紅燈,去到行人行果個位地板brake,熄匙,屌佢老母五次,落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞