準奶奶嫌唔識做家務 港女不忿

229 回覆
6 Like 36 Dislike
咁點解我上邊補充埋個啲你唔quote?
講緊都係同一樣野,只不過係補充咋喎
其實咁後生又唔係手腳殘廢點撚解唔肯做野?
我回完先load到你個補充 唔係專登唔quote呀
女人傾向要人養
唔知後生成點

我聽人講過個老公驚老婆返工有狗公,所以一結左婚就唔撚比佢做野

之前都有兩登仔講過差唔多既野....好撚癲
話結左婚女人唔洗做果啲真係活在夢裡 依家香港一個人點負擔到所有開支?除非搵緊幾十萬
自己睇數據啦
你就真係發緊夢
咁得啦,sor
有父幹+ 唔洗比長老家用+ 兩公婆完全冇物慾+唔撚出街
咁個男既搵5,6,7,8萬應該都OK既
其實⋯⋯都有工可以係屋企做到嘅,但控制個老婆控到咁好咩
呢個情況萬中無一喎
多數男人養唔起條女都唔會結婚住啦
同年齡層未婚女人有9x%就業率
一睇返已婚得返6x%,25歲果層仲得5x%
睇下咩女人,我識親個啲都唔洗,我妹仲勁,話唔拍拖唔結婚自己養自己算,佢話佢有手有腳唔識搵野做嚟養自己咩
公平問題啫
大家覺得公平咪得
你唔煮飯唔洗碗咪你包哂其他嘢黎做
實有方法夾到大家
男又好女又好,老奉乜都唔做就唔得,一係你包哂兩個人嘅生活費,咁咪得囉。
仲要計埋另一半都係人,得閒要買下心頭好。

要求另一半無條件付岀其實好濕鳩
大家互相唔係公平嘅關係根本keep唔耐
痴線, 香港地係咪真係咁多男人咁威水養得起自己老婆呀

定係有一半係廢鳩娶廢西?大家圍威喂等上樓..仆街..
你妹唔結婚既話會計入未婚果邊,女人長期都有9x%就業率
但已婚果邊跌到仆街
吊返轉,點解男人一定要養女人?我條女同我講第時儲到錢擺酒結婚供樓呢啲都一人一半,家用都唔洗俾,最多交水電煤買餸個陣先夾份出
我身邊啲女同學都係咁,但係話結婚都唔洗男人養,自己養得起自己
女人傾向要人養
睇下咩女人,我識親個啲都唔洗,我妹仲勁,話唔拍拖唔結婚自己養自己算,佢話佢有手有腳唔識搵野做嚟養自己咩
你妹唔結婚既話會計入未婚果邊,女人長期都有9x%就業率
但已婚果邊跌到仆街
我身邊啲舊女同學都係咁,但係話結婚都唔洗男人養,自己養得起自己
港女唔做,仲要怨九條佬無L用.搵得少錢請唔起工人搞成咁.
你結左先講野啦
年輕人
女人婚前講野, 你信一成好啦, 都仲有機會失明架
其實好正常呀, 除非生左仔者.. 咁後生又冇細路係屋企有咩搞? 做家務2個大人唔撚洗咁乾淨啦..
你都on撚鳩 大把人拎緊綜援住公屋唔講埋佢?講薪酬果陣又話數據唔準 老作 依家又睇數據
又啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞