準奶奶嫌唔識做家務 港女不忿

229 回覆
6 Like 36 Dislike
真心好奇
有幾多港女會好似報紙寫嗰4招咁做
有嘅話巴打真係執到
唔好玩丫 好似要港女煮4餸一湯 佢炸左個廚房都未拎到出黎
港女幾點收工先?點解一定要女人煮?唔可以係大家輪流煮?
婆媳糾紛同識唔識煮飯係無關系,條仔又on9,娶個生活不能自理既女人,你都識講係娘家唔洗做家務,但依家呢到唔係娘家啊嘛。
無晴報既?
如果家庭負擔係一人負責一半 其實係ok
但問題係,呢單野入面條女係直頭唔識煮,一人煮一次,佢次次煮公仔面?呢件極品識唔識開爐都值得懷疑
睇完標題已經知係晴趣。。。

佢地d編輯好勁,令人一睇就知編野出自佢地
個女人識煮我又唔介意
問題依加大多女人都唔識煮飯
分分中煮個公仔麵都可能唔識
你唔識做家務 唔識煮飯 基本上就唔好問男人拎家用
咁同養個大懶蟲有咩分別?
我顧完外 家入面既野又我做埋 個男人又同賓仔有咩分別?
我仲要比家用添
咁我請賓妹打理屋企
然後搵個基因良好既代母配種得啦
依加啲女人懶到仆街都可以渣正牌真係屌佢老母
其實真係唔關事,婆媳糾紛既解決辦法得一個,就係分開住

過來人
識煮同唔識煮係兩樣野,識煮就輪流煮同洗碗,唔識煮就永遠負責洗碗。幾多港女會願意去洗碗呀?
你諗多左啦
想港女洗碗諗下好啦
你真係諗多左
所以未來奶奶鬧港女好合理,人地要求係識做就唔係要你做
晴報
嘩屌,好彩我條女餐餐上完我屋企食飯都會幫手執下碗抹下枱姐,我老母錫佢多過錫我
巴打好彩
其實唔識做都應該要扮下野做下,
抹台執野呢D唔使太多功夫,但令印象分加好多
扮下野至少個未來奶奶唔會針住你先啊,有陣時唔係話當你係工人,咁個屋企你住得係到就有份架啦,點解唔幫下手呢?之前無做唔識咪學囉,肯去學個未來奶奶都唔會針你針到叫個仔飛起你先啊
冇錯
認真就字面去理解班女人講乜就已經傻仔咗
你以為老媽子真係講緊家務? 你以為老婆真係講緊娘家唔洗做家務?
巴打你咪算好彩
叫做真係會做下
都唔要求你真係洗 扮下都好屌佢老母 扮都唔鳩扮
我地去到女方家都唔會白食白拎
都會幫下手啦 有時呢啲真係教養黎
咩年代, 依家兩公婆都要開工
女人唔識煮飯真係 學都唔肯 講咩照顧屋企
扮都唔扮個啲一係公主病,一係就唔撚識做人
之前睇個post有d港女連水樽都開唔到
一係有病一係痴線
正宗垃圾廢種
成日講兩公婆都要開工 煮飯好似係最普通野黎 最起碼識洗米煮飯 唔好連公仔面都要半夜叫阿媽起身煮
無玩啦, 除非你話老公養埋喺屋企咩都唔做賤格, 普遍人都要返工, 如果份工忙仲要煮飯家務睇人面色真係會壓力爆煲, 你班死男人得個講字, 你又自己試下放工都要做咁多野AR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞