準奶奶嫌唔識做家務 港女不忿

229 回覆
6 Like 36 Dislike
唔識做已經係on9,懶就懶,多多藉口食屎狗

仲有咩資格學人不忿 港女真係弱鳩智
十成九上面果個咩阿三
一定係果啲垃圾女人
睇少啲港女語錄啦臭閪
係度將女人廢乜都唔識合理化
如果乜都我做哂 你又乜鳩都唔識做
你諗下你呢類女人有乜價值係度
我拎去請賓妹 然後成日轉女人個價值已經大於同呢類女人一齊
上面留言果個乜鳩阿三咪就係咁
得女人要返工,男人唔洗返,男人唔算雙職
日日執你D手尾
又要同你洗衫
重要煮埋你食

準奶奶又係工人?

另俾番一萬幾千家用人,咪可以服待你囉
自己唔做又叫人輪流做
輪流做又話娶工人
港女好波!
你講呀?
我之前遇到個連拖地都唔識開水
同洗衣機都唔識用
所以最後都係我埋尾
你呢句你真係講下好啦 咩家務點會有人唔識
又是晴報?
條仔廢到

沒錢搬出去就咪娶老婆啦
搬去同男家住既都係on9
其實報導得咁少資訊
根本好難討論

條女有冇返工已經差好遠
不過我同意如果大家都要分工,
家務就應該分配好d , 男女都應該輪流做
條女冇返工既話,根本唔需要分工
所以冇背景資料好難傾落去
人地講緊港女唔撚識煮
你問呢幾個問題把撚咩 仲有49條友正皮
呢50條友啲邏輯都戇鳩鳩 衝出黎柒
對我黎講識煮野食係好基本
男定女都係
而家仲多男仔識煮野食, 甚至鍾意煮野食
條女入廚房就叫佢咪撚搞啦出返去
唔好玩丫 好似要港女煮4餸一湯 佢炸左個廚房都未拎到出黎
港女幾點收工先?點解一定要女人煮?唔可以係大家輪流煮?
人地講緊港女唔撚識煮

其實都唔止港女
香港新一代基本上都唔識下廚
全部都冇生活技能
香港新一代男仔應該普遍都識煮下?
人地講緊港女唔撚識煮

其實都唔止港女
全部都冇生活技能

識好多件都唔識
只不過係普遍都係拎女仔唔識煮野食出黎講
其實我自己都唔鍾意洗衫煮飯,所以冇錢真係咪結婚
我80後,去camp果陣好多男都有煮野食基本concept
可能到90後/00後就冇左
人地講緊港女唔撚識煮

其實都唔止港女
全部都冇生活技能

識好多件都唔識
只不過係普遍都係拎女仔唔識煮野食出黎講
我80後,去camp果陣好多男都有煮野食基本concept
可能到90後/00後就冇左

其實關香港生活環境事,慣左細個有工人
冇咩機會住宿舍
而且出黎做野都係同屋企人住
仲要落街買野食好方便

係依d環境下嘅長大嘅男男女女,有幾可煮野食
不如問下條女有冇返工先
屌,晴報嚟嘅
上面d人話平等,因為你未結婚仲係有阿媽照顧,所以你無感覺

當你每日放工返到屋企,個人攰到仆街,但係屋企成地塵,勁多衫未洗,洗左又未掠,尋晚食完飯d碗又未洗,今晚餐飯又未煮,而老婆就坐喺度等你整,你就食好無奈

唔係話佢地要做晒所有野,而係最起碼你肯做家務,分擔下都好,如果你一句唔識做唔識煮,咁邊撚個做?咪又係你自己/你阿媽,一係你就請工人

所以巴打搵老婆都係要搵個識做家頭細務

你講嘅野都係要睇條女會唔會返工賺錢養家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞