準奶奶嫌唔識做家務 港女不忿

229 回覆
6 Like 36 Dislike
我老豆老母都係要返工,但我老母放工返嚟都煮到飯囉,開工唔撚係籍口嚟架喎
收嗲啦死女人
又唔係唔輪住做
問題你班女人唔識做 點輪住做姐
明唔明個核心既問題係邊
咁到時搬出去兩個人住,都要有人做家務,如果個女仔講到自己咩家務都唔做係理所當然,咪即係要男人做哂
都係個句啊,有心煮嘅自然會煮架啦
老老實實我覺得真係睇收入
如果兩公婆都收入差唔多我唔覺得一定要女人做

講到尾都係個男人有冇能力去搵到個又肯返工又肯做家務既女人啫其實
其實屋企就兩個人嘅,你有份住就應該一齊做下囉
有錢搬出去住先再講啦
窮就預咗係咁
條女有冇返工先?

利申男人
咁我想問家用又點計先 經濟係唔係互不干涉 冇理由咩都唔做家用都全由男性負擔掛
又要無錢搬出去住,又要唔肯幫手做家務
間屋已經唔係佢架啦,真係好難怪個未來奶奶會咁樣針住佢。住係人哋屋企都仲要咁撚唔識做
班女人唔識煮又點煮到
又唔肯學
輪住煮 佢都做唔到
喂 咁就唔好Expect有家用但你又唔洗做野啦
大家公平 有心比自然會比
就好似你返工咁 你去見工 當你要求三萬一個月
大佬 咁你都要值先得咖 啱唔啱先
請鐘點做算啦
即係咁
成件事最大問題唔係個男人咩
冇錢學人娶老婆

又唔知個女既有冇返工, 如果佢女友有返工奶奶冇返工, 咁點解仲要個女既放工都要做家務?
同埋你又知女既冇俾家用?

根本成件事最大問題唔係做唔做家務, 係兩個女人一齊住
講到價值,
其實都係因為個男人唔值一個又肯做家務又肯返工既女人
唔少人搵到個肯做家務又賺到錢既老婆
點解你搵唔到? 唔值囉
咩料咪搵返咩既人
家務點會有人唔識做
只會係唔肯做
冇錯
D標題一睇就知係佢地
點撚樣搞
話要買樓結婚但又話唔識家務
依家做做記者真係易
求9其其作個問題故仔出黎
無背景無內容咁又一篇

條女有返工同無返工已經差好遠啦
仲有 識做唔做 同 完全唔識做試緊做 同 又唔識又唔試去做
成件事又已經差好遠
可能個老母跟本自己都唔識做
剛剛炒9左個工人諗住未來新抱做曬啲家務又唔出其

真係
記者支筆
9寫就得
你啱,雖然香港地個樓價應該無咩人可以買到,但租屋都得掛。兩個人住間屋都唔需要太大,平平地用一萬蚊租嘉湖山莊一間400幾500尺嘅屋都得啦。但咁都租唔起真係唔好學人結婚
唔係識唔識嘅問題
最緊要係肯唔肯做
如果女人冇返工
真係老奉要做晒架喎

如果女人有返工,但d錢係自己駛唔係貢獻係屋企
真係老奉要做晒架喎

如果女人有返工,但貢獻得係屋企既錢比例低既話
真係老奉要做晒架喎

如果女人有返工,但d錢係5050
依個情況先係輪流做
係 根本係條港女懶 一個懶既港女最後一定會變肥婆 老母都係為左個仔好
大家生活習慣唔同, 磨合唔到就會變磨擦
搬唔出真係唔好結婚, 為左大家關係和諧, 有d 錢真係唔慳得......
我都無話我依加果個係
你咁快對號入哂座做乜鳩
我係遇過咁既垃圾女人
定係你比我講中左?
你唔好將你廢合理化唔該你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞