【罪大滔天】Sony Xperia 討論區 (13)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
得罪講句唔知邊個諗960fps每次比人用0.2秒
好心你比人拍再由人自己簡時間喇
聽聞新機會有1080 960
但唔知用得幾耐
其實係技術有限,同埋用到就已經係噱頭,冇必要搞咁多
今年三星都有720p 960
日本仔
其實班友係咪唔知用家先係最重要?
上黎d討論區睇下就知用家想要d 乜
其實好簡單
xzp 樣 but 大屏佔
ois 相機加炒個班寫相機code既工程師 換過一班新既落黎
換新cpu 6gb ram

包你新機一定好賣
xzp but 大屏佔無咗寬額頭大下巴,唔要
ois 火山口,唔要
換班新嘅寫除非係相機部門,唔要
換新cpu唔用8GB ram,唔夠

都係有待改善,未可以大賣
假到爆
真係出到應該可以打爆apple
不過發下夢好啦
其實8gb ram 通常free 幾多
仲食個windows
OnePlus CEO都話電話冇可能用爆8GB RAM
依家用唔用得爆
你用年幾咪換
同埋依家ram 貴
少4gb ram 平多幾舊畀我仲好
發現呢度多咗個假膠
唔知點解放係mon睇d相好淡色
同埋xzp 2.0境深係咪定咗
有時唔想咁勁境深可以點set???
除左相機之外sony真係唔差得過pixel
因為xzp個芒好撚靚
電腦用同佢同級得igzo 100%Argb
2.0境深已經好差架喎
手機又冇得較光圈冇得搞
都估唔倒係日本機收皮先.

當初Nokia / Moto / *** 入去輸就話佢冇本地服務
到生果入去就成個市場拎哂
當年2gb定3gb ram咪一樣情況
當初每個日本電訊商都有自己eco system,有一堆獨家apps同services。
Apple為左打入日本,同softbank合作,softbank再同班商家傾,將堆apps重寫,掉上app store,機價再大量補貼。

一兩年後,即使有日本Android機,但機價補貼少,Apps少,得少量科技fans先會買。多數一係iPhone,一係摺機。

後期除左Softbank,連docomo同au都要爭市佔,引入埋iPhone。

而家,臺/中國廠(中華スマホ)都打入埋日本市場,一方便賣sim free超平機(以往冇人買sim free機,因為貴又冇ISP services)。
一路同樂天mobile, yahoo mobile等虛擬網絡商合作,整堆平價plan/儲值卡出機優惠。

日本Android機燒唔起錢,又冇膽脫離電訊商,衝出日本,所以死晒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞