【罪大滔天】Sony Xperia 討論區 (13)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
“We are also very excited to announce our Xperia XZ Premium successor at Mobile World Congress this year. Dual cameras are tipped to become the norm for many flagship phones,” said Haghofer.

如果堅料嚟嘅,就唔洗等多半年喇
姐係年底仲有部超旗艦?
shit
罪大正面nfc機型好難拍,後面nfc機型易拍d,拍smartwatch3等藍牙設備也是

如果係咁,部超旗艦降價得嚟,都出XZ2S,我玩唔起呢d貴嘢住
Xz2有ois嘅機會大唔大
用緊iphone想轉sony,一直就係等緊佢架ois
Xa2 u 咪有(前置)
主鏡頭
得罪講句 前置OIS根本多餘
搞前ois…都唔搞後ois
主鏡頭有EIS已經要還神
等睇前鏡夜拍好過後鏡
點會冇EIS呢?
Steady shot拍片,Pixel都及唔上佢咁自然
但係影相冇
踏入 2018 年,Sony 將會為 Xperia 手機換新設計,有指新機會採用 OLED 螢幕,螢幕比例亦會跟潮流改用 18 : 9。在新機尚未發表之前,Sony 率先為消費者帶來另一新安排,昨日他們宣佈修訂有關高階 Xperia 手機的 Android 升級政策。

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4551/210056/1/
所羅門上咗熱門
請問Sony係咪唔再出平板
影相有EIS係唔會改善到畫質架wor
EIS 係咪用額外pixel 做buff 移得大就拎落d
好似係
如果望鏡用eis 咪唔用盡d pixel 掛
雖然高階機由18個月變左兩年

但如果XA 系都比佢升兩次個感覺會好D
唔會有, 佢要玩連拍motion eye, 有ois無得用短快門
冇衝突喎
你正常要連拍都要夠光先得喇
你唔通夜晚先黎連拍咩
Ois 同快門長短 有咩關係?
佢approach似係寧願推iso,來換短快門
所以唔需要ois
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞