連登紅酒 ~吹~(2)

410 回覆
6 Like 0 Dislike
新手路過
岩岩行過一田有人介紹左枝
女爵reserve de la comtesse 2011
還可以嗎?
btw, 要decant 幾耐

女爵second wine賣幾錢?一田其實幾貴
新手路過
還可以嗎?

折左三百幾

其實日本女紅酒得唔得架?

啱啱去完日本酒莊,十枝有9枝都唔得
好薄身

想揾登美又揾唔到

日本威士忌,早幾年買落余市10 12/山崎12 18 2015edition /響17 21 全部都作一千蚊內入手

依家賣幾千蚊真係你飲埋我果份

我上年去余市個酒廠已經無哂貨,有年份果d

余市停左產啦

其它brand都被掃一空。得番d無年份的

其實日本女紅酒得唔得架?

啱啱去完日本酒莊,十枝有9枝都唔得
好薄身

想揾登美又揾唔到

日本威士忌,早幾年買落余市10 12/山崎12 18 2015edition /響17 21 全部都作一千蚊內入手

依家賣幾千蚊真係你飲埋我果份

余市停左產啦

其它brand都無哂,得番d無年份。

你係邊度買?
我開過支2002 reserve, 成屋香到呢, Tempranillo 的陳年威力唔差得過cab.

02都係呢個莊?
我都係尖咀大商場地下個間買
不過我之後揾過10真係冇地方有
全部賣緊11年

Yes, 我n年前係西班牙買的,最近去都見唔到了。
11 Reserva大量,重越來越平,粗飲真係超抵,我重有半打未開

重有幾支06 grand reserve 未開,正呀喂

巴打呢個莊嘅gran reserva如何
要成5舊我唔捨得試

其實06都好似新左d.但擺多幾年會精彩好多.
06 減哂價啦,依家唔港400。
同級我like La Rioja Alta 多d,

我一直記住05個價
原來兩個年份差成6分
個structure 似904?

我覺得904 well balanced d,果味香 tannic硬淨,
自己較中意,但未飲過 Margr..支05 grand reserve 應該好好多?
新手路過
還可以嗎?

折左三百幾

已johnj啦。
新手路過
還可以嗎?

有次我係一田見支Camensac 11夠膽開價400幾,

余市停左產啦

個撚個走去炒,然後呃like
我2010年開始飲日威,果時啲pk 仲就甜呀,唔smoky呀,冇味呀
Dllm 今時今日又捧撚到上天花板

乜酒都好,為左炒嚟飲真係冇意思

余市停左產啦

個撚個走去炒,然後呃like
我2010年開始飲日威,果時啲pk 仲就甜呀,唔smoky呀,冇味呀
Dllm 今時今日又捧撚到上天花板

乜酒都好,為左炒嚟飲真係冇意思

但個市場係咁,我都想d酒平d..

你係邊度買?
我開過支2002 reserve, 成屋香到呢, Tempranillo 的陳年威力唔差得過cab.

02都係呢個莊?
全部賣緊11年

11 Reserva大量,重越來越平,粗飲真係超抵,我重有半打未開

要成5舊我唔捨得試

我一直記住05個價
原來兩個年份差成6分

我覺得904 well balanced d,果味香 tannic硬淨,
自己較中意,但未飲過 Margr..支05 grand reserve 應該好好多?

我都未試過呀
就係見佢5舊唔捨得買

你係邊度買?

02都係呢個莊?
全部賣緊11年

要成5舊我唔捨得試

我一直記住05個價
原來兩個年份差成6分

我都未試過呀
就係見佢5舊唔捨得買

有平靚正 Rioja grand reserva 介紹, 百幾蚊,兩年前飲過,都可以一戰,一陳補相。

我都未試過呀
就係見佢5舊唔捨得買

有平靚正 Rioja grand reserva 介紹, 百幾蚊,兩年前飲過,都可以一戰,一陳補相。

呢支07 Rioja grand reserva 都係百多蚊,好抵架。我打邊爐成日會開佢。
無聊一問 各位巴絲酒齡幾多?
我係新手一名 3年左右
我係新手一名 3年左右

我都3年左右
我係新手一名 3年左右

我都3年左右

但係巴打好似識野多我好多
我係新手一名 3年左右

我都3年左右

我有人指路
行少左冤枉路

我都3年左右

我有人指路
行少左冤枉路

我就冇 所以諗緊去上d course

我都未試過呀
就係見佢5舊唔捨得買

呢支07 Rioja grand reserva 都係百多蚊,好抵架。我打邊爐成日會開佢。

打邊爐飲啤酒開心啲
我係新手一名 3年左右

兩年倒,恨自己點解咁遲飲

我都未試過呀
就係見佢5舊唔捨得買

打邊爐飲啤酒開心啲

打邊爐啤酒,紅酒,梅酒都會飲。

我都3年左右

我有人指路
行少左冤枉路

我就冇 所以諗緊去上d course

好多 course好流。

有酒返,過年前入多d貨先。
除左 Bordeaux, Rioja都入d..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞