連登紅酒 ~吹~(2)

410 回覆
6 Like 0 Dislike
紅酒開左可以放幾耐

我都開始越買越多,酒有樣好就是可以擺,擺係度幾年後飲都得。

紅酒就好啲,我其他whisky 開左唔放得耐

whisky 一晚一支有難道,紅酒就得

去夜總會就一晚幾支
紅酒開左可以放幾耐

一枝酒一條友兩日都飲晒啦,你想放幾耐?

紅酒就好啲,我其他whisky 開左唔放得耐

whisky 一晚一支有難道,紅酒就得

去夜總會就一晚幾支

夜總會有女一齊飲梗係飲多d啦。
屋企人想食和牛配紅酒
各位有無邊枝pinot noir推薦

筆直五百上下
屋企人想食和牛配紅酒

筆直五百上下

點解要 Bur, Bordeau啦。
新手想問下超市有無邊支入門好選擇?

新世界Penfolds啦,舊就Bordeaux啦。
屋企人想食和牛配紅酒

筆直五百上下

利申唔識
飲過次pinot noir覺得幾好飲

咁買Bordeau邊枝?

我覺得淡啲唔會遮左和牛隻味

有無推薦
同屋企人食團年飯
新手求介紹
屋企人想食和牛配紅酒

筆直五百上下

利申唔識

有無推薦

紅酒配紅肉,好講pairing而唔係邊個搶左邊個味道,係互相配合呀,
其實早幾版d 巴打都推薦左唔少Bordeaux都好適合配和牛,Chat. Clerc Milo , Chat. Desmirail, Chat. La Lagune, 唔太貴夠哂平易近人。enjoy 啦巴打。
同屋企人食團年飯
新手求介紹

單公,雙公啦平平地。

普通百佳會唔會有?
thanks

普通百佳會唔會有?
thanks

taste 多好多,我見佢地Bordeaux 5級酒莊都有得買。

普通百佳會唔會有?
thanks

taste 多好多,我見佢地Bordeaux 5級酒莊都有得買。

同屋企人食團年飯
新手求介紹

單公,雙公啦平平地。

一般超市都有
同屋企人食團年飯
新手求介紹

單公,雙公啦平平地。

一般超市都有

超市無,如果係要去pk買,可以試下支Chat. Pedesclaux Pauillac, 呢支野都幾easy, 啱一家大細飲。

利申唔識

有無推薦

紅酒配紅肉,好講pairing而唔係邊個搶左邊個味道,係互相配合呀,
其實早幾版d 巴打都推薦左唔少Bordeaux都好適合配和牛,Chat. Clerc Milo , Chat. Desmirail, Chat. La Lagune, 唔太貴夠哂平易近人。enjoy 啦巴打。

謝指教

利申唔識

有無推薦

謝指教

大家交流下啦,我都係上黎學野的。

普通百佳會唔會有?
thanks

想飲舊既話係咪bordeaux是但一支都得?

普通百佳會唔會有?
thanks

咩舊?

普通百佳會唔會有?
thanks

幾舊先🤔
Btw
百佳同惠康有冇d $50以下嘅酒?
買黎整Sangria
Btw
買黎整Sangria

Sangria 求其買支西班酒整得啦
Btw
買黎整Sangria

Sangria 求其買支西班酒整得啦

想要平過$50蚊嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞