連登紅酒 ~吹~(2)

410 回覆
6 Like 0 Dislike

Wow

有冇tasting notes!
祝連登紅酒區巴打,年年開靚酒,歲歲媾新女。
留名
巴打們覺得呢度買紅酒信唔信得過?
https://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/user/chrisman1034;_ylt=Ak5ZbZpe8Gfc_sbFTazAkM_KILN8

好似有實體店面?
留名
巴打們覺得呢度買紅酒信唔信得過?
https://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/user/chrisman1034;_ylt=Ak5ZbZpe8Gfc_sbFTazAkM_KILN8

好似有實體店面?

好似都唔平。

係巴塞機場買左d tinto, 原本今次想過去買Vega,但都唔平。

係巴塞機場買左d tinto, 原本今次想過去買Vega,但都唔平。

如果你倫敦轉機係倫敦買好過啦

有乜野好野?平d?多選擇?

座cx 定ba? 唔同terminal wor
西班牙酒唔多不過ok 平
各位師兄通常去開邊度買酒,有無d相熟鋪頭or網店介紹下

我諗係西班牙買番西班牙酒點都平過英國,英國機場有無Vega?
各位師兄通常去開邊度買酒,有無d相熟鋪頭or網店介紹下

上網買種類最多又最平,又送貨,重想點。

我諗係西班牙買番西班牙酒點都平過英國,英國機場有無Vega?

老實,買西班牙酒都係幾廿歐以內嘅事,就算平都係講緊3幾歐 除非你買貴酒啦

仲有,你係西班牙飛歐洲冇免稅(又除非你座因航由Madrid 直飛香港

所以我上年由巴塞返香港都係路過倫敦果時買

至於有咩/冇咩,我就唔記得啦

老實,買西班牙酒都係幾廿歐以內嘅事,就
算平都係講緊3幾歐 除非你買貴酒啦

仲有,你係西班牙飛歐洲冇免稅(又除非你座因航由Madrid 直飛香港

所以我上年由巴塞返香港都係路過倫敦果時買

至於有咩/冇咩,我就唔記得啦

係西班牙買種類多好多,幾乎成百款,當然全部都係西班牙酒,價錢都係,十幾至二三百歐都有 extensive好多。

今年學飲下Toro
想問下有無啲地方/酒吧可以自己帶酒入去飲架
自己一個飲唔想哂野
想問下有無啲地方/酒吧可以自己帶酒入去飲架
自己一個飲唔想哂野

有,不過收開瓶費囉
Duhart milon 1983
Gruaud larose 1990 or 1995

呢幾枝有無咩評價比到小弟

邊方面評價?價錢?

邊方面評價?價錢?

好唔好飲?入口咩感覺?性價比?

邊方面評價?價錢?

好唔好飲?入口咩感覺?性價比?

好多年前飲過支9x的Duhart milon, 記得酒身較輕支野普通,但8x就未飲過。

Vega 呢個價位買唔買得過?
窮撚的浪漫,開紅酒食花蟹。
窮撚的浪漫,開紅酒食花蟹。

十二両蟹? 開多枝白酒呀ma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞