連登紅酒 ~吹~(2)

410 回覆
6 Like 0 Dislike
想買支紅酒比阿媽臨訓前飲少少好訓啲 平時冇留意開呢啲 有冇咩平平地既推介

見有朋友老婆會飲砵酒(甜甜哋嗰啲紅酒)一小杯臨瞓。

Port 酒精度好高噃,會愈飲愈多架。

好多人年齡六七十,尤其是女性,會有瞓覺失眠問題。
瞓得唔好成個生活都受影響。失眠去睇醫生,實開輕度安眠藥。
不過安眠藥同酒一樣,越用得多越冇效,只係酒好似冇咁差。真係有失眠都喺睇下醫生先,點知會唔會喺其他問題先。

有啲人話試下退黑素,比我揀寧願飲啲酒,食藥感覺都係差啲。砵酒都唔算好高度數16-18度,紅酒12-14,威士忌超過40。甜甜地女士會鐘意啲,以前英國女人當補品。

當然冇事冇幹,或者有心事或者心煩就唔提議飲酒"摧眠"

利申:屋企兩位老人家都有睡眠問題,係年齡大,生物時鐘影響,醫生都只係開安眠藥。

招喚醫生專業人士

我訓唔著會飲baileys

我訓唔著會睇書
巴打們係邊到買酒多?
巴打們係邊到買酒多?

網上大把
巴打們係邊到買酒多?

網上大把

上網係邊間買多呀巴打,平時都係係地鋪買,但買開個間執柒左
輕輕鬆鬆推
留名學野
推一推先
連登係咪已經無人講紅酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞