[Uaena] IU 討論區 (17) - 又係時候聽住聖誕歌過節

1001 回覆
29 Like 6 Dislike
我重未出去訂娘娘官方SG 信和係咪無得訂啦?

好似唔收訂啦…
快d狗衝去 gmarket 買啦
年入KRW 10B 係早幾年,宜家應該12-15B 。但呢個數係gross嚟,扣返公司嗰份 (當係五五分賬啦),再扣埋稅 (大約40%),一年淨肉應該係3.5-4.5B 左右。扣晒養家、捐錢、自用,年儲蓄大約有3B,計返由紅到宜家,6-7年,身家應該係15-20B 左右 (折返港紙1-1.4億)。不過都係好籠統咁估...

話說傳聞娘娘無收續約金續約…
係82分… 佢係8嗰份…

八二分,佢收八,咁就真係Kpop界神話...聽聞藝人分大份嘅演員界別,好多都未必有呢個數~

咁講,佢家財KRW 90B 呢個數都真係有希望...
八二分,佢收八,咁就真係Kpop界神話...聽聞藝人分大份嘅演員界別,好多都未必有呢個數~

其實佢可以請晒 IU team 班人自己開公司都得
不過我覺得佢無咁好心機搞咁多嘢…
寧願分返2俾公司算數

其實佢可以請晒 IU team 班人自己開公司都得
不過我覺得佢無咁好心機搞咁多嘢…
寧願分返2俾公司算數

一家便宜兩家著:公司水力夠而自己係公司唯一/最大profitable asset,分返兩成過你執頭執尾做庶務admin,自己可以專心拍戲寫歌唱歌,唔使煩其他嘢,係爽皮好多。

最重要係間公司性質同人哋唔同:演藝同歌手經紀業務唔大,但攬住全國最大音源平台同唱片發行兩隻王牌,某啲優勢係連三大都完全無得比。畀我係佢都賴死唔走...

回眸一笑步生花

回首處,秋水鏡中分。玉靨微揚春乍曉,橫波偶轉歛寒雲。妍豈在釵裙?

遠而望之,皎若太陽升朝霞。
迫而察之,灼若芙蕖出淥波。

《洛神賦》~

娘娘絕對配得上呢首既美辭

回眸一笑步生花

回首處,秋水鏡中分。玉靨微揚春乍曉,橫波偶轉歛寒雲。妍豈在釵裙?

遠而望之,皎若太陽升朝霞。
迫而察之,灼若芙蕖出淥波。

《洛神賦》~

娘娘絕對配得上呢首既美辭

所謂嘅「仙氣」,應該就係咁~
女神同loen已經密不可分。都話係盧恩奇蹟

遲下應該都會好似BoA響$M咁,掛個理事銜頭...

遲下應該都會好似BoA響$M咁,掛個理事銜頭...

虛名嚟既啫 娘娘要足夠既自由度就夠

娘娘要既係食同訓既退休生活

同埋放空

同埋放空

我七歲已經開始想過呢種退休生活...

可以呀 依加就去啦
得閒派下糧就可以啦

同埋放空

想睇翻啊 有冇高清link?

同埋放空

邊個唔係

同埋放空

邊個唔係

前題係要有錢過世
唔係食谷種都唔掂
娘娘啲錢都使唔晒,養埋我啦,我好慳架

又有新代言啦…
銀行戶口又再自動增值

又有新代言啦…
銀行戶口又再自動增值

計過數,我要做十二年,先有佢一隻代言咁多錢...

又:咁睇似乎真係又轉,無同ISOI續約...一般嚟計,唔會同時代言兩個唔同嘅化妝品牌子。

又有新代言啦…
銀行戶口又再自動增值

又:咁睇似乎真係又轉,無同ISOI續約...一般嚟計,唔會同時代言兩個唔同嘅化妝品牌子。

ISOI 冇續都好似一段時間

又有新代言啦…
銀行戶口又再自動增值

之前Vapp 躺播講過已經無代言了

又有新代言啦…
銀行戶口又再自動增值

之前Vapp 躺播講過已經無代言了

之前佢同ISOI代言嗰期,啲product幾紅...嗰幾隻玫瑰補濕定爽膚水好似幾多人用,響街又不時見到佢大頭廣告。但轉個頭已經代言期滿兼無續...
之前佢同ISOI代言嗰期,啲product幾紅...嗰幾隻玫瑰補濕定爽膚水好似幾多人用,響街又不時見到佢大頭廣告。但轉個頭已經代言期滿兼無續...

步步驚心都見到佢地個植入式廣告…

步步驚心都見到佢地個植入式廣告…

響丁咁多嘅時裝戲份入面都隊埋入去,唔好嘥...

無記錯好似係一頭一尾兩集
最尾嗰集仲要 sales 嘢介紹隻嘢有幾咁好

無記錯好似係一頭一尾兩集
最尾嗰集仲要 sales 嘢介紹隻嘢有幾咁好

有冇明顯到咁誇張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞