[I/A]死神BLEACH brave souls 忽然出真。藍染+白斬月 and 就嚟聖誕系列 [4]

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
之前嘅post
1. https://lihkg.com/thread/447043/page/1
2. https://lihkg.com/thread/464504/page/1
3. https://lihkg.com/thread/473796/page/1

官網 : https://www.bleach-bravesouls.com/index.php

相關網站 : http://jp.bravesouls.fyi/characters/
常見問題 :

如何MAX level ?
5*以下 全部淨係食角突破4次就可以升到最大LV
5*或以上 需要食角突破4次(+20LV) 再去技能樹升LV限制突破

各星所屬嘅EXP如下
1*:1250EXP 2*:2500EXP 3*:5000EXP 4*:22500EXP 5*:45000EXP
6*:720000EXP
同角色名有BONUS多2倍經驗值
每一隻角色升滿都會有石 所以記得每隻留一隻升爆佢 之後任君處置

邊幾隻勁呀?
打唔切
https://bleach-bravesouls.gamerch.com/全キャラ強さランキング#content_1_1
急急地 參考呢個啦 雖然都幾多水份 但都叫做唔會死錯人 睇下is ok

點知幾時邊個降臨呀?
公告欄最底有降臨時間表
或者
直接上網睇
https://bleach-bravesouls.gamerch.com/降臨クエストスケジュール

點分隻角係 玩強攻好 定 玩普攻好?
~簡單分類法~
攻擊明顯大於靈壓 = 普攻流
靈壓明顯大於攻擊 = 強攻流
攻靈都好接近嘅 = 玩乜都得

裝個D係點搞?
2件同*嘅 升到滿LV 再合成就可以得到1件更高*嘅
直到4*上5*有D特別
你要打共鬥嘅個個合成試煉去 刷合成粉同合成書
每一件4*武要用10粉1書升上5*
升到上5* 會有第2能力 加5圍
而第2能力除咗30攻 30靈壓 40血 其他全部reroll

點洗裝備第二能力(reroll)?
合多5* 比你想RE嘅個件裝食

用修改金毛筆

邊度嚟咁多裝合呀?
打event刷2*武同武劵 唔洗用石抽
2*武合上3* 3*再上4*
再唔係武劵直接抽都一堆3*武
60萬分活動關值得爆分都繼續打狂刷道具卷

邊度嚟咁多武經呀?
打合成試煉 降臨都會跌1-2*強化之心
4*降臨跌1*強化心
5*降臨跌2*強化心
3*強化心只可以打繼續之間/極限共鬥出
4*強化心就特別D 只可以打D特別嘅EVENT出

強化心有幾多武經?
1*強化心 = 500 EXP 2*強化心 = 1500 EXP
3*強化心 = 4500 EXP 4*強化心 = 18000 EXP

邊度有經驗石打?
EXP關 開放時間為 6-8 11-13 16-18 21-23
各大降臨
繼承之間
極限共鬥

靈壓係咩?
普攻傷 : 攻擊 普遍角最尾個下會x1.2

強攻1 : 攻擊 + 靈壓 x 1.2
強攻2 : 攻擊 + 靈壓 x 1.5
強攻3 : 攻擊 + 靈壓 x 1.8

必殺 : 攻擊 + 靈壓 x 5

最後 所有角上到6星 強攻傷再x多1.2 必殺x多1.5

另外
每月16日左右
都會有月中3新角pool 通常係3% 因為排出5*得個3隻新

每個月Exactly最尾個日
都有3新角pool 6%雙倍出率 但多咗6隻復刻一齊抽

關於各新手任 日文睇唔明 都可以係呢度問 會有巴打解答
做完新手任會比你5選1 簡1隻5* 其中2隻係力一護同知藍染 但呢2隻會係之後張新手必有嘅13抽1嘅5*劵度出現 所以簡唔簡呢2隻就隨你

最後 所有新手任你簡/抽到嘅5*都係廢嘅
shit 趕唔切係post 3度留言
正皮是常識吧

心一護24秒其實出技幾慢下 唔適合PVP

係啊,轉得身黎都比人cut左
可惜我3隻見得人既就係心一護,乜龍同白斬月,焗住用

to 2米21巴

其實講PVP的話 白斬月同乜龍會好過電影一護
想要浦原
呢隻驚係咪冇得升星?
想要浦原
呢隻驚係咪冇得升星?

浦原應該快嘅啦 話哂人氣角
我估未來有3個ver就出 電影ver 千血ver 空座決戰remake
正皮是常識吧

繼續捧旺個場佢
隻game好像好玩左好多…我個時玩無6*無降臨
日日就叫人刷4*關同升人解石,唔知做乜

啱呀 初初出呢隻GAME個陣 玩無耐就棄

心一護24秒其實出技幾慢下 唔適合PVP

係啊,轉得身黎都比人cut左
可惜我3隻見得人既就係心一護,乜龍同白斬月,焗住用

to 2米21巴

其實講PVP的話 白斬月同乜龍會好過電影一護

thx大力巴

我無劍八 用無月打PVP會唔會比千年日番谷屌打

to 奧斯卡

其實 千血柒頭係屌打everything 所以唔洗理
佢早排fix完 而家係全GAME最快開24秒個隻角 連技一都要行埋一邊 收收皮
巴打們 我終於有人生第3粒的崩玉的意志 我而家有3隻lv150 分別係白斬月 共刀一護同完全虛化一護 請問升邊隻先好啲?定係留返先 thx
巴打們 我終於有人生第3粒的崩玉的意志 我而家有3隻lv150 分別係白斬月 共刀一護同完全虛化一護 請問升邊隻先好啲?定係留返先 thx

正想quote過嚟回你
一定係升白斬月先 又型又勁 豬肉刀下隻
想問下 5星角升技能樹嘅石邊到打會最快同最多?
其實一心幾慘下
係依個pool完全被另外兩隻比下去

白斬月
轉轉轉吸住屌好爽

浦原地下修行場

浦原地下修行場

唔該大力巴
最衰宜家2個60萬分活動...完全唔夠票用
其實一心幾慘下

永遠D新角pool都要搵隻做下陪襯 一心好不幸地做咗個個位

浦原地下修行場

唔該大力巴

國際版呢排係辛苦D 其中一個60萬係日本N年前嘅EVENT嚟 個個有銀有平子個個
其實一心幾慘下

其實一心真係咁差咩
pve好玩過乜龍 又有25% 唔想要做sup都得
雖然真係完全比下去
btw 我是來留名的
其實一心幾慘下

不過咁 佢其實唔弱 起碼有十幾日前出個隻限定角 乜龍咁勁
普攻速度其快 特性25%普攻 習得技50% 其實全推攻佢大力到癲

浦原地下修行場

唔該大力巴

國際版呢排係辛苦D 其中一個60萬係日本N年前嘅EVENT嚟 個個有銀有平子個個

今次個pool抽到乾晒塘 淨係可以靠一邊刷60萬 一邊max4星角儲下石等下一轉

浦原地下修行場

唔該大力巴

今次個pool抽到乾晒塘 淨係可以靠一邊刷60萬 一邊max4星角儲下石等下一轉

其實唔洗急住刷 打60萬分多少都會刷到D強化石
加上其實嚟緊18-25號都會開多次2倍強化晶/石 到時再刷都唔遲

我無劍八 用無月打PVP會唔會比千年日番谷屌打

to 奧斯卡

其實 千血柒頭係屌打everything 所以唔洗理
佢早排fix完 而家係全GAME最快開24秒個隻角 連技一都要行埋一邊 收收皮

唔該大力巴 我都係打返pve算
其實一心幾慘下

其實一心真係咁差咩
pve好玩過乜龍 又有25% 唔想要做sup都得
雖然真係完全比下去
btw 我是來留名的

絕對唔會差 起碼 手動的話 好玩過速劍多多聲
但就好明顯無另外2位咁閃亮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞