[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (52) - Peek Peek Peek-A-Boo

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐撞的士... 的士再撞前車... 三車炒...

師姐自己揸?

佢不嬲都係自己揸, 睇新聞好似冇咩大礙, 只係撞親下硬傷所以去醫院

有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐自己揸?

佢不嬲都係自己揸, 睇新聞好似冇咩大礙, 只係撞親下硬傷所以去醫院

有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐自己揸?

有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐自己揸?

有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐自己揸?

有無受傷呀?嚴唔嚴重

入埋院,希望冇事

師姐自己揸?

你啱

呢位巴打 冷靜d先

繼續...

快手D 交埋呢篇功課先... 唔係拖拖下又唔知拖到幾時...

話說其實隻無臉男係本來諗住上次 red summer cb 送...
不過嗰陣日本同香港專門店都斷晒貨...
所以上次 CB 就送唔到啦...

好在九月中左右香港專門店有得預訂,十月尾會發貨
所以唔理咁多狗衝咗上網訂返隻先...

當我行到承歡面前... 真係估佢唔到竟然一開口就係....

哦! 呀! Long time no see! Matthew !!

(聽到承歡咁講... 真係呆呆地... )
(雖然承歡唔係我本命... 但係佢對我都算唔話得啦... 上兩次既生日歌... 今次又 long time no see.... )

承歡呀,有份禮物準備咗俾你架,你睇下!!
(由於又係時間實在太緊迫... 又係一嘢對咗隻嘢上台俾承歡... )

哦哈哈哈哈哈哈哈哈哈.....
(呢個笑聲大聲到呢.... )
你知唔知呢舊係咩黎呢?
唔知呀,咩黎架??
(笑笑口咁擰擰頭... )
咁我示範一次俾你睇下啦!
(好留心咁睇住我擺個銀仔上去 )
嘩哦哈哈哈哈哈哈....
(大聲到呢.... )
呢個其實係一個錢箱黎架,擺個銀仔上去就會自己食咗佢架啦
噢嘩... so cool... 你呢份禮物真係好特別呀!! thank you

呢個時候承歡無意中掂到隻嘢... 隻嘢又開始食錢咁郁啦...
(其實當時我無留意到... 都係睇返片先知... )

呀呀呀呀!!!!!
(承歡真係成個細路咁好興奮... )

不如我俾你試下呀
(一早已經準備定D 銀仔,隨時拎出黎俾承歡玩 )
(個食蕉真係好盡責... 一見我拎嘢出黎就申隻手埋黎... OK... 咁我咪俾你囉... )
(食蕉俾晒兩個銀仔承歡... 但係承歡又俾返一個佢...
因為承歡想一個一個咁擺上去慢慢玩咁款... )
(我見承歡擺咗兩個上去之後都好似唔係咁郁咁,所以即時俾多個佢 )

嘩呀呀呀呀呀呀!!! (承歡又再次好留心咁望住... )
承歡,呢隻嘢係未好好玩呢?
係呀係呀!!
係喎,下星期啤啤咪會去香港 MaMa 既...
yes, 係呀你會黎?
更係啦,我會黎支持啤啤你地架!
呀OK, 好多謝你支持呀! 咁我地下星期再見啦

好呀﹐到時再見啦!
(又係時候同承歡握下手仔啦 )
啊,你著紅色好好睇好啱你呀!
真係! thank you, 我會著多D 架啦!
你都要好好咁照顧無臉男呀,知唔知呀!
yeah yeah yeah yup

其實成個過程都無乜點同承歡傾過偈咁...
淨係掛住教佢玩隻嘢同埋睇佢D 表情反應....
不過睇到佢玩得咁開心乜都抵返既既...

好啦... 簽完承歡又要好唔捨得咁落返台呆坐喺度等完場啦....
簽晒一百個之後佢地每人講多一兩句咁就係咁先...
同非公開場黎比... 真係好撚快就完咗啦....
由開始簽到佢地走... 一個鐘四十五分鐘就完... 快到呢...
平時非公開至少都兩個半鐘啦...
不過算啦... 有得就有失既...
間唔中睇返D 片又可以回味下...

而家又要等到下次 CB 先可以再見到佢地五個啦....
點都好啦... 今次就係咁多先! 下次cb 再黎過...

公演完又上電台… 忙到呢…
我以為認得你嘅意思係認得你個樣
點知原來係叫得出你個名
換著係我無憾啦 歡歡我愛你
我以為認得你嘅意思係認得你個樣
點知原來係叫得出你個名
換著係我無憾啦 歡歡我愛你

毫無疑問最暖女係歡
對成員對飯都暖到溶果隻嚟
https://youtu.be/v37KaXyLtgw
PAB - HOT JOY focus
啲後記好正

歡歡真係又暖又得意
http://cfile9.uf.tistory.com/image/990C72335A1BBE8B0C12DA
啲後記好正

歡歡真係又暖又得意
http://cfile9.uf.tistory.com/image/990C72335A1BBE8B0C12DA

話說絲打你係未想換卡架?
你睇下幾時得閒搵我約個時間呀
U巴d後記好正

尤其係睇片見到歡一望到你就講long time no see
感覺佢地同U巴已經好鬼熟
U巴d後記好正

尤其係睇片見到歡一望到你就講long time no see

我同你都好熟架
U巴d後記好正

我同你都好熟架

仲駛講嘅

啲後記好正

歡歡真係又暖又得意

話說絲打你係未想換卡架?
你睇下幾時得閒搵我約個時間呀

啊!可以換喇?
好!即約

話說u巴會唔會開sg團?

啊!可以換喇?
好!即約

話說u巴會唔會開sg團?

SG 唔會啦...
唔同網訂送唔同嘢... 好難搞...
去到歡歡記得你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞