IT界討論區:(20)年尾d花紅/雙糧呢?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
請問IT最好搵係做咩公司?

自己開公司

認真問

有咩好得過自己做老闆
好唔好搵除左睇公司, 仲要睇入左去跟咩dept / team. 同樣it dept唔同team已經有分別

自己開公司

認真問

有咩好得過自己做老闆
好唔好搵除左睇公司, 仲要睇入左去跟咩dept / team. 同樣it dept唔同team已經有分別

自己開公司

認真問

有咩好得過自己做老闆

接一個簡單apps 收幾十萬八萬再請個freshgrad 做一兩個月
剩袋幾萬

自己開公司

認真問

有咩好得過自己做老闆

接一個簡單apps 收幾十萬八萬再請個freshgrad 做一兩個月
剩袋幾萬

係香港最正路想人工高咪ibank
點解我之前搵25-26都有幾間講明offer 唔到個價 近3年full stack 狗
點解我之前搵25-26都有幾間講明offer 唔到個價 近3年full stack 狗

果時都係嗌高3k

果時都係嗌高3k

AP轉AP?
可能係內部grading限死咗人工

果時都係嗌高3k

AP轉AP?

AP 個range無咁低掛

果時都係嗌高3k

AP轉AP?

AP 個range無咁低掛

Ap 轉ap 呀屌你

我今年先由16>20
之前無degree
今年先搞掂
好同意驚撚左跳火坑
你講果2種情況我都試過
請我返去要你2星期内搵到vendor個product整出嚟個bug
求其比少少doc你
連log都睇唔到
最後即日resign
第二份就叫你放工繼續做
放假繼續做
你唔做係你懶,唔學野

我今年先由16>20
之前無degree
今年先搞掂
好同意驚撚左跳火坑
你講果2種情況我都試過
請我返去要你2星期内搵到vendor個product整出嚟個bug
求其比少少doc你
連log都睇唔到
最後即日resign
第二份就叫你放工繼續做
放假繼續做
你唔做係你懶,唔學野

cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞