降魔的(13)

1001 回覆
33 Like 14 Dislike
https://youtu.be/-mTjGXpet0A
16集預告,交待左上面有d巴打既問題

離魂太耐後遺症

打柒汪子勁

妖!大夫真係唔記得咗

打得好 想打佢好耐
琴晚班毒燃鬼仔打得佢太輕手
其實TVB真係應該諗下拍下輯, 大約出年9月尾播, 再同OP合作10月哈囉喂攪間鬼屋"降魔的異空間", 觀眾臨尾可以用D膠做既血汗錢丟D鬼殺出去. 播緊時又可以係玩D咩問答抽獎, 抽到既觀眾某一晚可以同馬明等幾個主角入去OP間鬼屋玩一次, 再加埋逼逼娼奴直播, 好過日9日叫人睇D二打六打麻雀咁ON9.
石敢當真係好垃圾 打2打就話冇靈力
仲話降魔伏妖 小菜一碟
到底識唔識拍架

好似劇本問題 同埋如果佢屈左機 小馬就冇得發圍
仲話降魔伏妖 小菜一碟
到底識唔識拍架

睇左劇透
只能夠講
睇埋大結局之後你可能會對舊廢石改觀
仲話降魔伏妖 小菜一碟
到底識唔識拍架

睇左劇透
只能夠講

其實一路都唔覺得石敢當廢有乜問題,
可能好似樓上咁講佢大勁小馬就無得發圍
仲可以舊石既影響一開始已經投射咗佢係噹叮個印象
所以唔會expect佢打得好勁

同埋都等緊佢打大佬個陣有乜大絶同level up
好心用op劇透呢樣野執下佢啦
搞到睇親劇都好似找錯處咁估下呢幕果幕幾時出
仲話降魔伏妖 小菜一碟
到底識唔識拍架

睇左劇透
只能夠講

其實一路都唔覺得石敢當廢乜問題,
可能好似樓上咁講佢勁小馬就無得發圍
舊石既影響一開始已經投射咗佢係噹叮個印象
所以唔會expect佢打得好勁

同埋都等緊佢打大佬個陣有乜大絶同level up

不過隨時估錯晒劇情呢......
其實TVB真係應該諗下拍下輯, 大約出年9月尾播, 再同OP合作10月哈囉喂攪間鬼屋"降魔的異空間", 觀眾臨尾可以用D膠做既血汗錢丟D鬼殺出去. 播緊時又可以係玩D咩問答抽獎, 抽到既觀眾某一晚可以同馬明等幾個主角入去OP間鬼屋玩一次, 再加埋逼逼娼奴直播, 好過日9日叫人睇D二打六打麻雀咁ON9.

tvb唔搵你做marketing真係嘥左
今日無得睇

不過隨時估錯晒劇情呢......

有人照果啲劇有品牌傳播科做片頭就唔會劇透,今年暫時得不懂撒嬌,踩過界同使徒2咁好彩,如果降魔的係用果種片頭唔知會點呢
我估應該馬明其中一個重要既人死左 所以先開始降魔之路.所以好快會死人

好明顯係啤啤,決定降魔時個樣型晒

你見大夫後期都變左魔就知 邊個死左

睇完樓上巴打第16集嘅預告見到張咁樣嘅截圖
呢個係咪黑化咗嘅大夫

我覺得只係隻魔變做大夫個樣
話時話
大台好似冇乜提過呢套劇?

真,明明口碑收視都好,但又唔做多啲宣傳再谷行啲套劇,都唔知咩心態
你揀得佢做台慶劇,就唔該你落力啲宣傳

無線一向係咁
捉到鹿都唔識脫角
垃圾劇就一味死推爛推

就係越垃圾先要死推爛推嘛

前年有EU
今年有踩過界
cctvb都係唔撚做宣錢 高質劇就變左炮灰
題外話 呢套有唔少對白都好正
不過應該又冇得拎最佳劇集
話時話

真,明明口碑收視都好,但又唔做多啲宣傳再谷行啲套劇,都唔知咩心態

無線一向係咁
捉到鹿都唔識脫角
垃圾劇就一味死推爛推

前年有EU
今年有踩過界
cctvb都係唔撚做宣傳 高質劇就變左炮灰
但踩過界唔係台慶劇,呢套係。可能都有d奬。
頭先睇多次主題曲mv,第一次睇無感覺因為果陣係幫個fd cap野
岩岩再睇發現左好多野
馬明支槍可能係石敢當黎
佢訪問話支野差唔多最後先有,再連埋一啲線索,我覺得都有五六成機會中
大夫同啤啤都唔及莉莉咁得意
話時話

無線一向係咁
捉到鹿都唔識脫角
垃圾劇就一味死推爛推

前年有EU
今年有踩過界
cctvb都係唔撚做宣傳 高質劇就變左炮灰

係喎!
淨係有為同佢班一樣樣既科學friends已經有唔少正對白
仲未計正經感人個D

有...豬肉獎
好似eu 咁
如果莉莉搵硬c做可能正啲,仲可以順理成章比首ost佢唱
大夫同啤啤都唔及莉莉咁得意

其實三個都正
唔明做乜要黑化大夫

呢套開始好似唔係台慶劇 係有套拍唔切 所以就搵嚟頂
如果莉莉搵硬c做可能正啲,仲可以順理成章比首ost佢唱

每一隻精靈都係巨聲幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞