降魔的(13)

1001 回覆
33 Like 14 Dislike
我可以話俾大家知 最尾呢6集 心姐同豪仔條線都照樣會出嚟阻住大家睇降魔
話時話
大台好似冇乜提過呢套劇?

明明都係台慶劇

應該驚比人知新果一輩屌打老果輩

好唔想睇之後個套 成堆老野日日嗌交

仲有老是常出現的脆魚
已經可以off

我岩岩上貼吧見到,原來頭先日本軍講果啲係自殺前頌文

你指加藤先生up個堆日文?

[quote][quote][quote

仲有老是常出現的脆魚
已經可以off

啤啤可唔可以唔死
套劇劇本好好,但拍得好垃圾

同意 劇本好,剪接導演同燈光都好垃圾
套劇係靠劇本同演員撐住 打燈永遠都係世界光
尤其係第13集馬季loop返金剛不斷燒死嗰幕,拍到膠味十足令人煩厭
相反馬季發現金剛小儀係父母嗰場戲,呈現出黎既效果係好睇好多
呢d幕後製作唔係揼錢搞4k全實景就做到,tvb好不思進取無諗過點改善

尤其係第13集馬季loop返金剛不斷燒死嗰幕,拍到膠味十足令人煩厭
呢d幕後製作唔係揼錢搞4k全實景就做到,tvb好不思進取無諗過點改善

我反而覺得世界光好,輕鬆睇劇集

你指加藤先生up個堆日文?

嗯,馬明鳩up亂譯果啲

度橋嗰個人
岩岩先睇返, 有冇巴打見到最尾果度, 黃智雯, 莉莉同石敢當有時會透明?

巌頭之感 係遺書嚟
悠悠天壤,遼遼古今, 五尺之軀想不透如此大哉問。 赫雷修之哲學,值多少權威? 萬有之真相,一言以蔽之,即──不可解。 懷抱胸中之恨,煩悶,最後選擇一死, 既已站在巖上,胸中了無不安。 始知──最大的悲觀竟等於最大的樂觀。
編劇
話時話

真,明明口碑收視都好,但又唔做多啲宣傳再谷行啲套劇,都唔知咩心態
你揀得佢做台慶劇,就唔該你落力啲宣傳

浪費哂

好似話拍嗰陣都唔知會做台慶劇
話時話

真,明明口碑收視都好,但又唔做多啲宣傳再谷行啲套劇,都唔知咩心態

浪費哂

聽講隔離套誇世代既預算係呢套劇既50倍
https://youtu.be/-mTjGXpet0A
16集預告,交待左上面有d巴打既問題
岩岩先睇返, 有冇巴打見到最尾果度, 黃智雯, 莉莉同石敢當有時會透明?

睇番最後係病房佢哋係隔住塊玻璃
根本冇咩半透明

我反而覺得世界光好,輕鬆睇劇集

...
話時話

浪費哂

宣傳都多過降魔的勁多

巌頭之感 係遺書嚟
悠悠天壤,遼遼古今, 五尺之軀想不透如此大哉問。 赫雷修之哲學,值多少權威? 萬有之真相,一言以蔽之,即──不可解。 懷抱胸中之恨,煩悶,最後選擇一死, 既已站在巖上,胸中了無不安。 始知──最大的悲觀竟等於最大的樂觀。
編劇

離魂太耐後遺症

離魂太耐後遺症

打柒汪子勁
啤啤結埋婚先死

睇番最後係病房佢哋係隔住塊玻璃
根本冇咩半透明

如果要整到d人半透明係要用綠幕拍再key番d人去個場境
以tvb既技術一定整到勁明顯一睇就知key上去 好似有時揸的士出面條街係假既咁
話時話

浪費哂

宣傳都多過降魔的勁多

卡士都唔同啦

又歐陽震華, 又陳豪
今年都算有幾套高質劇

人理追兇
降魔的
愛回家開心速遞
全職沒女
超時空男臣

踩過界

呢套正,唔記得寫

其實年頭套親親我媽都幾好
石敢當真係好垃圾 打2打就話冇靈力
仲話降魔伏妖 小菜一碟
到底識唔識拍架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞